Chablis Joseph Roche 2020; gewoon veilig….


Chablis Joseph Roche 2020 komt uit het noordelijkste deel van de Bourgogne: de Chablis.

Wist u dat er stemmen opgaan om de Chablisstreek los te koppelen van het wijngebied Bourgogne en op zich is dat niet vreemd. De Chablisstreek ligt veel noordelijker en westelijker dan de Bourgognestreek. Dat de Chablis tot de Bourgogne behoort, is min of meer toevallig. Want wat ligging, klimaat en bodem betreft zou het net zo goed bij de Champagne kunnen behoren!

De wijnen uit de Chablis worden allen gemaakt van de Chardonnaydruif en die verwantschap is er dan weer wel met de Bourgogne, want ook in de Bourgogne worden de grote witte wijnen gemaakt van de Chardonnaydruif. 

Er zijn vier categorieën Chablis te onderscheiden:

  • Grand Cru
  • Premier Cru
  • Chablis
  • Petit Chablis

Als u meer te weten wilt komen over de topwijnen uit de Chablis dan klikt u gewoon even verder op het artikel: “Grand Cru, Cru, Premier Grand Cru, wat is dat eigenlijk?”


Lees verder na de advertentie exaro

Deze Chablis Joseph Roche 2020 komt gewoon van de Albert Heijn supermarkt en was laatst in de aanbieding van € 15,99 voor
€ 11,99; heeft een alcoholpercentage van 12,5% en Harold heeft het een 8,5 punt gegeven (ik weet nog steeds niet hoe Harold eigenlijk zijn punten geeft en waaraan hij deze refereert?) Een wijn met een 9- is dus beter dan deze wijn Harold? 

Ach. laat de wijn spreken…

Chablis Joseph Roche 2020

Chablis Joseph Roche 2020

Deze Chablis 2020 is een vrij jonge wijn en dat is prima te zien in de kleur. Witgoud over de tong met een witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
Deze Chablis openbaart zich in de neus niet echt. Blijft wat achter, Ik bespeur wat citroen en licht perzik. Best fijn. Zoals gezegd: de neus blijft achter. (3,0)
Op de tong is Chablis Joseph Roche 2020 zacht, redelijk rijk en laat mooi fruit zien van citroen perzikfruit met een zachte ziltigheid. Droog met een licht hint naar mango. Fijn en fragiel. Zachte zuren. Op de mid-palate is het matig tot redelijk en dat zie je terug in de breedte en diepte van de wijn. De afdronk is droog, vriendelijk en redelijk fruitig, maar ook hier aan de veilige kant. De lengte is goed. (5,8)

Chablis Joseph Roche 2020 is een redelijke Chablis. Een fijne en zachte wijn die niet veel kwaad doet. Dat heeft aan de andere kant wel weer het nadeel dat het zich een beetje aan de oppervlakte houdt en zeker niet uitgesproken is. Blijft een beetje aan de veilige kant zodat iedereen van haar houdt en niemand echt kwaad op haar kan worden. (2,0)

Chablis Joseph Roche 2020 krijgt van mij een totaal van 13,5 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *