Cerro Añon Reserva, DOC Rioja, jaar 2012, Spanje

Cerro Añon Reserva 2012, DOC Rioja Reserva, SpanjeVeel wijnliefhebbers zijn dol op de wijnen uit de Rioja, zoals deze Cerro Añon Reserva 2012.

Waarom zijn de wijnen uit de Rioja eigenlijk zo gewild bij de gemiddelde wijnliefhebber?

Ik denk dat het komt, omdat deze wijnen die in de regel hoofdzakelijk gemaakt zijn van de Tempranillo-druif en in de regel altijd houtopvoeding hebben gehad. Jaren geleden raakten de Riojawijnen een beetje uit de gratie door het teveel gebruik van hout. De wijnen smaakten nergens meer naar behalve naar vanille…

Riojawijnen zijn populair

Gelukkig hebben ze in de Rioja geluisterd naar de consument en is het gebruik van het hout wat getemperd en zijn het geen “oak-monsters” meer. Dat ze nog steeds mooie wijnen leveren staat buiten kijf.

Deze Cerro Añon Reserva 2012 laat zien waar de Riojastreek voor staat. Winespectator is het met mij eens en geeft deze Reserva 90/100 punten.

Bodegas Olarra is verantwoordelijk voor het eindresultaat en de Spaanse dame heeft een alcoholpercentage van 14%

Verkrijgbaar bij Wijnvoordeel.nl (via de banner op onze site) en we gaan proeven….

Cerro Añon Reserva 2012

Cerro Añon Reserva 2012 heeft een volle donkerrode kleur over de tong met een goede volle rand van warm rood. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur.
In de neus is direct duidelijk de houtopvoeding waar te nemen. Cerro Añon Reserva 2012 heeft mooi kruidig rond rood fruit met kruidkoek. Vanille. De neus komt goed is en ik moet zeggen dat Cerro Añon Reserva 2012 een mooie neus heeft.
Op de tong is Cerro Añon Reserva 2012 ook mooi rond, soepel, sappig en gewoon heerlijk drinkbaar. Heel lichtjes droog. Smakelijk rood bessenfruit, kruidkoek, vanille en de zuren zijn zacht en ietsjes flauw. Goed in balans. Redelijk goed op de mid-palate; idem in breedte en diepte. Cerro Añon Reserva 2012 heeft een zachte prettige goede afdronk.

Wie zegt hier nu ‘nee’ tegen?! Cerro Añon Reserva 2012 is een mooie zilveren medaille van wijngekken.nlReserva die zijn prijs dik waard is en tsja, wat moet ik nog meer zeggen? Een medaillewinnaar…!
Deze Spaanse godin verdient van mij 16,2 punten, 87PP en *** en als bonus, gelet op de prijs/kwaliteit, een ZILVEREN medaille!