Catena Chardonnay 2016, Tupungato, Mendoza, Argentinië

Catena Chardonnay
Chardonnay van één van de meest vooraanstaande wijnbedrijven uit Argentinië, Catena Zapata.

Het Argentijnse familiebedrijf Catena Zapata stamt uit 1902, waar alles is begonnen met de aanplant van de druif Malbec. Tegenwoordig maakt Catena wijnen van uiteenlopende klasse: van eenvoudige wijnen tot wijnen van wereldklasse.

Tupungato is een departement in de provincie Mendoza, aan de voet van het machtige Andes-gebergte.
De wijngaarden in Tupungato liggen op een hoogte tussen de 1.000 en 1.500 meter. Deze hoogte zorgt voor een intense zonnestraling overdag en een sterke afkoeling in de nacht.

De wijnen van Catena zijn te koop bij verschillende wijnwinkels. Ik heb deze Chardonnay gekocht bij de bekende slijterijketen van Gall & Gall. De prijs die je normaal betaald is € 14,99 maar de wijn is regelmatig in de aanbieding.

Catena Chardonnay 2016

De kleur is helder en licht strogeel.
Een fijne neus met veel indrukken van zacht en rijp tropisch fruit van peer, perzik en banaan. Ik ruik ook wat mint en florale geuren.
Zacht op de tong met vrij milde zuren die zorgen voor een vederlichte spanning. Een fraai nootachtig bittertje en het fruit van appel en grapefruit. Niet overmatig boterig. De Catena Chardonnay heeft een medium body en is sappig en rond. De smaken zijn goed in balans. Ik had wel iets meer frisheid en een meer aromatische smaak verwacht, gelet op de locatie van de wijngaarden.

Een echte allemansvriend, deze Chardonnay van Catena. Vriendelijk, soepel en toegankelijk. Voor deze prijs is de wijn toch eigenlijk iets te gemakkelijk. Dus, let op de aanbiedingen!

Score: 13,6 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.