Castelo de Medina VS Verdejo 2020, rijp en rond wit uit Rueda

Een heerlijke, licht houtgerijpte Verdejo van Castelo de Medina. Zet de glazen maar klaar!

Bodegas Castelo de Medina is gelegen te Vallodolid. Het jonge bedrijf maakt witte, rode en rosé wijnen en heeft daarvoor een areaal van 180 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking, waarvan 160 hectare beplant zijn met stokken waar witte druiven aan groeien.
Rueda is een hooggelegen wijngebied in het noordwesten van Spanje met een wat grillig, continentaal klimaat. De Verdejo is hier de belangrijkste druif.

De aanduiding “VS” bij deze wijn staat voor “Vendimia Seleccionada“. De wijn van de geselecteerde en laat geoogste Verdejo druiven zijn na de gisting ongeveer 6 maanden in contact gebleven met de gistcellen (sur lie). Daarna nog een korte houtopvoeding van 3 maanden.

Castelo de Medina VS Verdejo 2020 Rueda

In het glas een heldere, licht goudgele kleur.
Heerlijke, verleidelijke neus met veel zoet en rijp fruit. Aroma’s van rijpe peer en gele appels. Verder ruik ik wat brooddeeg, een lichte hint vanille, honing en vuursteen.
Rond en een tikje romig in de mond. Een nootachtig bittertje en wat zoutige mineralen. Zoet geel fruit, ananas, limoen en appelcompote. Een medium zuurgraad. Sappig, gul en vol van smaak met een prachtige zoet/zuur balans.

Een zeer fijne, rijpe en rijke Verdejo uit Rueda. De “sur lie” en houtopvoeding hebben echt wat toegevoegd aan deze wijn. Castelo de Medina heeft hiermee een uitstekende kwaliteitswijn geproduceerd met een hoge doordrinkfactor!

Score voor de VS Verdejo van Castelo de Medina: 15,6 punten.

Deze wijn en andere wijnen van Castelo de Medina zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze VS Verdejo wisselt voor de prijs van € 11,80 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *