Castelo de Medina Verdejo 2021, lieflijk wit uit Rueda

Een wijn die ik altijd graag op de proeftafel zie is deze Verdejo van het huis Castelo de Medina.

Bodegas Castelo de Medina is gelegen te Vallodolid. Het jonge bedrijf maakt witte, rode en rosé wijnen en heeft daarvoor een areaal van 180 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking, waarvan 160 hectare beplant zijn met stokken waar witte druiven aan groeien.

Verschillende jaargangen van deze wijn zijn al voorbij gekomen, u kunt ze vinden door middel van de zoekfunctie op onze site. Nu is het de beurt aan de kersverse 2021. Een wijn die voor 100 procent gemaakt is van de Verdejo druif, die het in het ruige Rueda zo goed doet.

Castelo de Medina Verdejo 2021

Een heldere kleur, licht strogeel, neigt iets naar citroengeel.
De neus is expressief en aantrekkelijk. Frisse rijpe fruitgeuren van gele appels, ananas en peer. Alles nodigt uit om een slok te nemen…
Op de tong verrassend zacht en mild, iets wat je op basis van de neus niet verwacht. Veel rijp geel fruit, zoals aangetroffen in de neus, aangevuld met wat gele grapefruit. Getemde zuren en een restzoetje. De smaak is redelijk fris en toegankelijk.

Een soepele Verdejo met een slanke en vriendelijke smaak. Geen harde zuren en dat is voor de liefhebber van wat meer lieflijke witte wijnen een goed bericht.

Score voor deze Verdejo van Castelo de Medina; 14,6 punten.

Verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles wisselt voor € 9,80 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *