Castelo de Medina Castelo Rosé 2021, toegankelijk en soepel

Een rosé van het bekende Spaanse wijnhuis Castelo de Medina staat op de proeftafel.

Bodegas Castelo de Medina is gelegen te Vallodolid. Het jonge bedrijf maakt witte, rode en rosé wijnen en heeft daarvoor een areaal van 180 hectare aan wijngaarden tot zijn beschikking, waarvan 160 hectare beplant zijn met stokken waar witte druiven aan groeien.

Maar er is ook ruimte voor blauwe druiven, want anders was deze rosé niet tot stand gekomen. Deze wijn is volledig gemaakt van de Garnacha druif en draagt de herkomstbenaming Vino de la Tierra de Castilla y León. Het gebied dat onder deze geografische aanduiding valt, omvat alle gemeenten van Castilië en León in de wijnregio Rueda.
Alcohol is 13 procent en de fles kan worden geopend door middel van een schroefdop…

Castelo de Medina Castelo Rosé 2021

Een heldere, lichte zalm-rosé kleur.
Een fijne , zuivere en open neus die mij vrolijk stemt. Geen poespas, gewoon lekker fruitig. Fruitaroma’s van rode appels en nectarines. Wat lentebloesem.
Een bittertje in de eerste aanzet. Iets tannine. Er zit een lichte vettigheid in de smaak. Rijpe peer en rode appeltjes (type Jonagold). Sappig en kruidig van smaak.

Vrij soepele en ronde rosé. Na één glas wil je er nog één. Toegankelijk met een kruidige toets erin. Genieten maar…

Score voor de Castelo de Medina Castelo Rosé 2021: 14,2 punten.

Deze Spaanse rosé en andere wijnen van Castelo de Medina zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze wijn wisselt voor € 9,20 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *