Castelnuovo del Garda Pinot Grigio 2016 Ca’ Vegar, DOC Garda, Italië

Castelnuovo del Garda Pinot Grigio 2016 Ca’ Vegar, DOC Garda, ItaliëHet begon 10 jaar geleden. De vriendinnen Anita Zwanenburg en Anita de Rijk, beiden helemaal gek van Italië, begonnen Vino Mara, een wijnimportbedrijfje.

Hun enthousiasme over de wijnen van ‘hun’ wijnhuizen is terug te vinden in hun passie.

Met trots vertellen zij iedereen dat zij de wijnen mogen verkopen van Castelnuovo del Garda en van Claudio Morelli.

Twee wijnen van Castelnuovo del Garda heb ik mogen proeven: de Ripasso (klik HIER voor de proefrecensie. De Ripasso heeft een mooie bronzen medaille gewonnen!) en deze Pinot Grigio. Hopelijk mag ik in de toekomst nog wat andere wijnen van hen proeven, want dat doe ik met alle plezier!

Bij Vino Mara kan u deze witte Italiaan bestellen voor een prijsje van € 6,59 en dat is helemaal niet duur! Neem direct ook een kijkje naar de andere wijnen, want ik weet zeker dat er iets voor u tussen zit.

Met een bescheiden alcoholpercentage van 12,5% gaan we aan de slag…

Laat de wijn spreken…

Castelnuovo del Garda Pinot Grigio 2016 Ca’ Vegar

De kleur van deze Pinot Grigio is kraakhelder en loepzuiver. Mooi lichtgeelgoud over de tong met een mooie lichtgeelgouden fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,7)
In de neus is de eerste indruk: fris en fruitig. Perzikfruit en wat witfruit. Neus komt redelijk los. (3,2)
Op de tong is deze Castelnuovo del Garda Pinot Grigio 2016 lekker rond en geeft een prettige smaakindruk. Perzikfruit met wat peer (witfruit). Niet heel complex, maar wel vriendelijk en makkelijk wegdrinkend. Zachte ronde zuren. Redelijk op de mid-palate, matig in diepte en breedte. Licht bittertje in de redelijk goede afdronk. (5,5)
Castelnuovo del Garda Pinot Grigio 2016 is een wijn die gewoon lekker wegdrinkt. Niet heel complex en niet heel diepgaand. Deze wijn doet niet zo moeilijk; gewoon ontkurken (ja, er zit een kurk in) en drinken! Voor een breed publiek en vergeet niet….koelen! (2,1)

Het lijkt nu net dat deze Pinot Grigio de kenmerken zou kunnen hebben van een slurpwijn, maar dat is zeker niet zo! Dit is zeker één á twee klassen hoger, maar is wel heerlijk wegdrinkend. Gewoon lekker een wijntje drinken waar je niet over moet of hoeft na te denken en als je er toch aan denkt, dan denk je: wat is dit eigenlijk best een lekkere wijn! Dus gewoon bestellen, want het is nu prima te drinken en ik zou het niet zolang in de opslag doen. Uiterlijk volgend jaar moet de voorraad leeg zijn, want dan kan je weer het nieuwe wijnjaar kopen! Een mooi puntenaantal van 13,5 punten!