Castellum Chardonnay Barrique 2015, Bulgarije

Castellum Chardonnay

Een licht houtgerijpte Chardonnay uit Bulgarije, net even anders!

Deze houtgerijpte Chardonnay is afkomstig van de Karabunar Winery. De wijngaarden zijn gelegen in het zuidelijke gedeelte van de Donau vlakte, waar het een stuk koeler is en goed beschermd door het Balkan gebergte. Hierdoor behoudt de Chardonnay beter zijn aroma’s en zuren.
Een korte houtrijping van 4 maanden op barriques van Frans eiken vaten zorgen voor de finishing touch. De wijn heeft 13,5 procent alcohol.

IMG_6327R

Bulwijn.nl is het adres voor karaktervolle wijnen uit wijnland Bulgarije. U kunt deze Castellum Chardonnay Barrique 2015 aanschaffen voor de prijs van € 14,90.
Bulwine Import is de eerste wijnimporteur in Nederland en België die zich volledig richt op kwaliteitswijnen uit Bulgarije.

Castellum Chardonnay Barrique 2015

Helder en bleekgeel van kleur.
Fris en zuiver in de neus. Appeltjes, limoen, ananas en iets buxus. Licht getoast. Neus komt wel wat moeilijk los in het glas.
Iets tintelend op de tong. Rijp fruit van gele appel, limoen, grapefruit en perzik. Daarnaast witte peper en wat kruidigheid. Knisperende zuren en een lichte toasting. Karaktervol en breed.
Niet de traditioneel “boterige” Chardonnay stijl, maar een frisse en volle droge Chardonnay met geraffineerde houttonen.

Totaal 14 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed