Castellani GuadalMare 2012, DOCG Morellino di Scansano, Toscane, Italië

Morellino di Scansano

Uit het prachtige Toscane komt deze Morellino di Scansano, van producent Castellani.


De familie Castellani is sinds 1903 actief als eigenaar van een aantal bijzondere wijndomeinen in Toscane. De familie betrekt zijn druiven van maar liefst 1000 hectare wijngaarden in Toscane, waarvan het er 210 zelf in bezit heeft, verdeeld over een paar prachtige estates. Deze bevinden zich vrijwel allemaal in het westelijke deel van het Chianti-gebied, in de directe nabijheid van Pisa.

Het grootste deel van deze wijn bestaat uit de Sangiovese. Daarnaast wordt 10 procent Cabernet Sauvignon toegevoegd en 5 procent Merlot. De wijn heeft 12 maanden houtrijping ondergaan.

Importeur van deze wijn is Groupe LFE, het bedrijf met passie voor wijn! Verkrijgbaar bij één van de leden van Groupe du Vin voor € 14,50.
Degustazione!

Castellani GuadalMare 2012 Morellino di Scansano

Robijnrood van kleur, een medium diepte en iets bleekrood in de rand.
Goede neus: kersenfruit, vanille, truffel en wat aards. Een beetje stallucht. Iets likeurig en bedwelmend. Aantrekkelijk en elegant.
Ronde en zachte tannines in de mond. Mals en zalvend. Een koffie-achtig bittertje, zwarte bessen en wat salmiak. Wat plakkerig met een lange, warme afdronk.
Fijne en redelijk complexe wijn. Dit is best genieten!

Totaal 14,9 punten. Drinken nu tot 2019.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!