Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili

Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili

Deze Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili komt uit de Leyda Valley in Chili. Een koel klimaat Chardonnay en een hele mooie fles.

Laat ik met de fles beginnen van de Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili. De fles is een dikbuikige en zwaar type fles. Dit verraad al de kwaliteit, maar daar moet je niet blind op varen.
Wat interessanter is, is dat deze Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili uit de Leyda Valley komt. Een koel klimaat in het midden van Chili. Het wijngebied ligt net ten zuiden van Casablanca Valley en ten westen van Santiago.

De wijngebieden die net aan de kust liggen in Chili zijn uitermate interessant. Vooral Pinot Noir en Sauvignon Blanc profiteren van dit koele klimaat. Vooral de nachten zijn relatief koud en dat terwijl het aantal zonuren gelijk blijft. Dit komt de druiven ten goede en de druiven behouden hierdoor hun mooie zuren en ontwikkelen daarbij ook nog eens meer complexiteit.

Deze Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili is te koop bij Wijnmarkt.be, je kunt ze vinden op https://www.wijnmarkt.be/casas-patronales-reserva-privada-chardonnay.html. Deze wijn heeft ook een onderscheiding gekregen van het gerenommeerde wijnblad Decanter, dat zegt denk ik wel genoeg. Ook kun je deze wijn nu kopen met 2 euro korting en komt de prijs nu op € 12,99.

Ook kan je als Nederlander deze wijn heel eenvoudig kopen en zonder verzendkosten. Voor de Belgische consument is dit een eenvoudige zaak, deze wijn MOET je gewoonweg hebben.

 

Geproefd:
Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili

Kleur: de kleur is helder, vrij donker strogeel met een zeer mooie intensiteit / 2,9

Neus: een prachtige neus met zeer rijp fruit en ziltige mineralen, groene en gele appel. Zelfs een tikje groente en vers gras vind ik in de wijn. De wijn is ook behoorlijk aromatisch. De neus is diep en goed vol, zonder over extract te zijn. Prachtig fruit en de wijn komt zelfs subtiel over / 4,4

Smaak: in de smaak ook de rijpe meloen en perzik, gele en groene appel met tintelende mineralen op het puntje van de tong. Groen gras en iets zoutige mineralen. Ook komt de smaak subtiel over en toch is de wijn goed vol. In de afdronk vind ik een klein subtiel amandelbittertje en de afdronk is gewoonweg lang / 7,6

gouden medaille voor wijn

Mijn eindoordeel over de Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili:
De Casas Patronales is een prachtige wijn en duidelijk een koel klimaat wijn met veel complexiteit. Alleen de neus is al 15 euro waard, dus eigenlijk krijg je de smaak er gratis bij. Prachtig homogeen en rijk met zuiver fruit en zeer veel complexe tonen. Gewoon prachtig… / 2,3

Om deze reden geef ik deze prachtige Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili een totaal van 17,2 en 3,5 ster. Een sublieme score en een Gouden Medaille dik waard

Casas Patronales 2014, Chardonnay, Chili