Casa Silva Viognier 2012, Reserva Cuvée Colchagua, Chili

Casa Silva Viognier 2012

Opnieuw een wijn op de proeftafel die u kunt drinken op uw vliegreis met de KLM.

In de maanden juli en augustus wordt men aan boord van de KLM World Business Class verrast met een zestal premium wijnen van Groupe LFE. Deze wijnen maken deel uit van het “Passion for Wine” programma van de KLM.
Groupe LFE is zo vriendelijk geweest deze wijnen aan ons ter beoordeling voor te leggen, waarvoor onze dank!

Met de vijfde generatie Silva die de scepter zwaait is Vina Casa Silva één van de meest bekroonde wijnhuizen van Chili. Het wijnhuis is gelegen in het centrum van de Colchagua-vallei in het kleine dorpje El Tambo, nabij San Fernando. Het bedrijf zoekt de ideale combinatie van positieve elementen uit de Oude Wereld en de innovatieve technieken van de Nieuwe Wereld.

Deze witte wijn, gemaakt uit de Viognier-druif, is vanaf eind augustus verkrijgbaar bij de verkooppunten genoemd op de website casasilva.nl, voor de prijs van € 10,99.
Echter nu al te drinken in het vliegtuig van de KLM. Let’s taste!

Casa Silva Viognier 2012 Reserva Cuvée Colchagua

Een heldere en stro- tot kopergele kleur (2,4).
Rozijnen in de neus, wat rijpe banaan en perziken. Het geheel is wel wat gesloten (3,3).
Rond, zacht en iets vettig in de mond. Veel tropisch fruit, zoals meloen en mango. Het fruit is omgeven door een kruidig Viognier-jasje. Een klein bittertje, verder goed vol en mondvullend. Wat warmte van de alcohol, het percentage is 14,5 procent (6,7).
Ik heb het al eens eerder gezegd: Viognier stelt zelden teleur. Dit is een subtiele wijn die veel mensen zal aanspreken door het milde, vriendelijke en zachte karakter (2,2).

Totaal 14,6 punten. Drinken 2013 en 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!