Casa de Campo Chardonnay 2019; goedkoop….toch duurkoop…?

Casa de Campo Chardonnay 2019 is een supermarktwijn die uit Argentinië afkomstig is. Goedkoop? Jazeker! Duurkoop…? We zullen zien…!

Het merendeel van de wijninkoop wordt gedaan bij de supermarkt. Lekker makkelijk; je bent er toch al voor alle andere boodschappen en nu is die wijn ook nog eens in de aanbieding!

Normaal kost deze Argentijnse Chardonnaywijn € 5,99, maar in de aanbieding 2=1 en dus heeft het mij maar € 3 per fles gekost.

De vraag is echter; is dat een goede koop geweest of toch nog een duurkoop…?

Casa de Campo Chardonnay 2019 heeft een alcoholpercentage van 12,5% en is verkrijgbaar bij verschillende supermarkten. Ikzelf heb het bij een DEEN supermarkt gekocht.

Laat de wijn spreken!

Casa de Campo Chardonnay 2019

De kleur van deze witte Argentijnse wijn is licht geel, witgoud over de tong. Jong. Witgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,7)
In de neus is het allemaal wat vluchtig. Licht banaan, maar daar houdt het wel mee op… Neus komt maar matig los. (2,4)
Op de tong is het wel fruitig, maar ook hier is het vluchtig fruit. Wat wit fruit, wat lychee, wat citroen en daar heb ik het wel mee gezegd. Een slappe wijn die weinig laat zien. Slap op de mid-palate, matig in breedte en weinig diepte. Een pretentieloze matige afdronk. (3,8)

Casa Campo Chardonnay 2019 is echt een supermarktwijn die per bulk wordt verkocht. Pretentieloos, bijna smaakloos en tank nog maar wat in. Nee, niet voor de wijnliefhebber, maar misschien wel voor de wijndrinker. Ach, eigenlijk ook niet, want er zit zo weinig smaak aan dat je liever gewoon een kopje thee kan nemen… (1,5)

Casa Campo Chardonnay 2019 krijgt van mij een totaal van 10,4 punten

Drinken kan u het nu, maar u kan het beter vergeten….

#wijn #deen #supermarktwijn #supermarkt #Argentinië #Chardonnay #CasadeCampo #proefrecensie

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!