Casa Amada Single Vineyard Syrah 2016, Valle de Colchagua, Chili

Casa Amada Single Vineyard

Syrah en Chili. Gaat dat goed samen?

Jawel, is het antwoord! De Syrah is nog niet zo heel lang geleden aangeplant in Chili. Zo een jaar of vijftien geleden zag je deze druif nauwelijks in dit Zuid-Amerikaanse land. Ondertussen heeft men “geleerd” op welke locaties de druif het beste gedijt en is Chileense Syrah aan een indrukwekkende opmars bezig.

Casa Amada is een wijnmerk afkomstig van de Bodegas Santo Domingo. En die naam is onlosmakelijk verbonden met de bekende familie Silva.

De wijnen van Casa Amada zijn nieuw in het assortiment van de Mitra. Deze Syrah uit de Single Vineyard reeks, wisselt voor de prijs van € 8,99 van eigenaar.

En voor die prijs heeft u een goed glas wijn…

Casa Amada Single Vineyard Syrah 2016

De kleur is helder en donkerrood. Roze-rood in de rand.
De open neus is kruidig met het fruit van zwarte kersen. Een beetje rokerig en een vleugje stallucht. De geuren zijn allemaal wel wat vluchtig.
Op de tong is de aanwezigheid van tannines te proeven. Ze zijn echter niet al te stroef en geven de wijn een fijne “bite”. Verder peper, donker fruit, cassis en zoethout. Iets chocolade. Wat warmte maar daartegenover staan frisse zuren. Sappig en vlezig.

Casa Amada Single Vineyard Syrah 2016 is een wijn die rond, iets robuust en goed in balans is. Licht kruidig en toch fris. Ook de Syrah doet het goed in Chili, dat blijkt maar weer met deze wijn!

Score: 14,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.