Casa Amada Reserva Viognier 2016, Valle de Colchagua, Chili

Casa Amada Reserva

De laatste wijn uit de reeks van het Chileense Casa Amada.

Uit de “Reserva” reeks van Casa Amada proeven we een witte wijn gemaakt uit de Viognier druif. Een wijn met 14 procent alcohol.

Viognier is een druif die aan populariteit wint. Naar mijn mening is dat ook terecht, want de druif brengt zeer plezierige wijnen voort. Viognier wordt tegenwoordig wereldwijd verbouwd. In de wijngaarden van de beroemde Condrieu (noordelijk Rhône-gebied) is de Viognier de enige toegelaten druif.

Het is overigens geen makkelijke druif om te verbouwen: lage opbrengst, moeilijke groei en gevoelig voor meeldauw. De druif heeft dus veel aandacht nodig van de wijnmaker!

De wijnen van Casa Amada zijn recentelijk opgenomen in het assortiment van de Mitra. De wijnen uit de Reserva reeks zijn het meest prijzig: deze Viognier kost u € 10,99.

We draaien de schroefdop open en schenken de wijn in…

Casa Amada Reserva Viognier 2016

Helder en licht strogeel van kleur.
Een fijne neus van rijp exotisch fruit (mango, banaan) en daarnaast ook wat citrusfruit (limoen) en iets muskaat. Bloemig. Een veelzijdig bouquet.
In de mond proef ik gelijk het vettige/mollige fruit van mango en peer. Een filmend mondgevoel. Witte peper, kruiden en wat aromatisch. De voor de Viognier kenmerkende zachte zuren. Een amandel-bittertje en in de verte iets caramel. Een restzoetje maakt het af.

Casa Amada Reserva Viognier 2016 is een ronde en volle wijn waarin het zachte, volle fruit van de Viognier goed tot zijn recht komt. Het is wel wat binnen de lijntjes allemaal, maar dit is een goed glas wijn.

Score: 15 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.