Casa Amada Reserva Carmenere 2015, Valle de Colchagua,Chili

Casa Amada Reserva

We hebben al enkele wijnen geproefd van Casa Amada en we zijn nu toegekomen aan de wijnen in de hoogste prijsklasse, de wijnen uit de “Reserva” reeks.

De wijnen van Casa Amada zijn verkrijgbaar bij de Mitra en de “Reserva” wijnen hebben een prijskaartje van € 10,99.

We beginnen met de rode Reserva en die is gemaakt uit de Carmenere druif. Je zou bijna zeggen: welke druif doet het in Chili niet goed, maar de Carmenere is echt een groot succes in de Chileense wijnbouw.

De druif komt van oorsprong uit de Bordeaux, echter de druifluis heeft er voor gezorgd dat de Carmenere daar zo goed als verdwenen is.

De eerste Carmenere wijnstokken werden rond 1850 naar Chili gebracht. Dus voordat de druifluis (Phylloxera Vastatrix) zijn vernietigende werk ging doen in de Europese wijngaarden.
Men dacht in Chili aanvankelijk dat het om stokken van de Merlot druif ging. Pas aan het einde van de vorige eeuw (!) kwam men tot de ontdekking dat deze krachtige groeier toch niet de Merlot was, maar de Carmenere…

Casa Amada Reserva Carmenere 2015

Dieprood en helder van kleur. Purperrood in de rand.
Een open en aantrekkelijke neus: aards, rokerig, houtskool en wat gestoofd. Donker fruit van zwarte bessen. Wat gerijpt/belegen.
In de mond milde tannines, vanille, zwarte peper en kruiden. Ook wat chocolade en mollig donker fruit. De frisse zuren komen echter goed tot zijn recht en zorgen voor een mooi samenspel. Rond, rijk en redelijk vol van body.

Casa Amada Reserva Carmenere 2015 is een zachte, iets fluwelige en toch kruidige wijn. Elegant en zwoel. Deze wijn in de Reserva reeks is dan wel iets duurder, maar je krijgt er ook een mooi glas wijn voor terug!

Score: 15,4 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.