Casa Amada Chardonnay Semillon 2016, Valle de Colchagua, Chili

Casa Amada Chardonnay SemillonChili is en blijft een boeiend wijnland met zeer koopwaardige wijnen. We nemen de wijnen van Casa Amada onder de loep, ditmaal de Casa Amada Chardonnay Semillon.

De komende tijd kunt u enkele recensies verwachten van wijnen van het Chileense merk Casa Amada. We beginnen de reeks met een assemblage van Chardonnay en Semillon.

De wijnen van Casa Amada zijn medio juni exclusief te koop bij de Mitra.
De merkomschrijving bij de Mitra zegt ons het volgende: “het verhaal begon in 1887 toen Emilio Bouchon Poitvin arriveerde in Angostura. Hij was de eerste generatie van de huidige Silva-familie (nu zes generaties). Zijn eerste huis was Casa Amada, en daar plantte hij de vroegste wijnstokken in wat we nu kennen als de Colchagua Valley.”

Het rugetiket vermeldt dat de wijnen zijn geproduceerd en gebotteld door Bodegas Santo Domingo. Het is de familie Silva die hier de scepter zwaait.

Importeur/distributeur LFE zorgt ervoor dat de wijnen van Casa Amada in de schappen van de Mitra zijn te vinden. Deze “instapwijn” wisselt voor de prijs van € 5,99 van eigenaar.

Casa Amada Chardonnay Semillon 2016

De kleur is helder en bleekgeel.
Een open en vriendelijke neus waar citrusfruit, perzik en ook wat tropisch fruit (meloen) in is te vinden.
In de mond is de Casa Amada Semillon Chardonnay 2016 zacht, rond en soepel. Iets vettig met een nootachtig bittertje. Milde zuren. Best wel kruidig en peperig. Aromatisch op de tong. Mist wel wat lengte en een tikje frisheid maar vooruit, wat wil je voor deze prijs?

Casa Amada Semillon Chardonnay 2016 is een ongecompliceerde en plezierige doordrinker met een wat spicy karakter.

Score: 12,8 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot en met de zomer van 2018.