Casa Amada Cabernet Sauvignon Carmenere 2016, Valle de Colchague, Chili

Casa Amada Cabernet SauvignonDe tweede wijn uit de reeks van het Chileense wijnmerk Casa Amada, ditmaal de Casa Amada Cabernet Sauvignon.

Binnenkort proeven we nog twee wijnen uit de “Single Vineyard” reeks en twee wijnen uit de “Reserva” reeks. Dat zijn wijnen uit een wat hoger prijssegment.

Deze rode “instapwijn” (om het zo maar even te noemen) betreft een assemblage van Cabernet Sauvignon en de in Chili uitstekend gedijende Carmenere.

De wijnen van Casa Amada zijn sinds kort verkrijgbaar bij de Mitra.
Speciaal voor de officiële introductie kwam topsommelier Marcelo Pino uit Chili over. Marcelo werd tot twee toe uitgeroepen tot Chile’s Best Sommelier en werd tweede tijdens de “Best Sommelier of the Americas 2015” competitie.
Hij wist de vele Mitra ondernemers enthousiast te maken voor de wijnen van Casa Amada.

Een fles Casa Amada Cabernet Sauvignon Carmenere 2016 kost u € 5,99.

We draaien de schroefdop open…

Casa Amada Cabernet Sauvignon Carmenere 2016

Casa Amada Cabernet Sauvignon Carmenere 2016 is donkerrood van kleur met een medium diepte. In de rand bleek roze-rood uitwaaierend.
Aardige neus: ietsjes rokerig, fruit van kersen en zwarte bessen. Zoethout, munt en wat aards.
Op de tong vrij soepel met zachte, milde tannines. Donker fruit en een fijne kruidigheid. Iets dropsmaak. Redelijk frisse zuren. Rond en ongecompliceerd: mist wat spanning en diepgang.

Casa Amada Cabernet Sauvignon Carmenere 2016 is een soepele en fruitige wijn met een open en toegankelijke smaak zonder randjes. Het geheel komt wat gelikt over. Afgezien hiervan is dit gewoon een goed en plezierig glas voor deze prijs!

Score: 13,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2019.