Carta Vieja Chardonnay Reserva 2021, rond en wat aan de zoete kant

Deze Chardonnay van Carta Vieja komt uit het langgerekte wijnland Chili. Een wijn voor de liefhebbers van een wat zoeter smaaktype.

Carta Vieja is een merkwijn van een wijnmakerij die al 7 generaties in bezit is van de familie Del Pedregal. De wijngaarden zijn gelegen in de Valle del Maule. Deze Chardonnay Reserva komt uit een zijtak van de Maule, de Valle del Loncomilla, gelegen op zo’n 250 km ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Het klimaat is hier mediterraan met voldoende regenval om de wijnstokken gedurende de lange, droge zomers te voeden. De nabijheid van de Stille Oceaan zorgt voor een koele bries in de namiddag.

Deze Chardonnay Reserva heeft een houtopvoeding genoten voor de periode van acht maanden op eikenhouten vaten. Het alcoholpercentage is 13,5 procent.
Deze wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De prijs ligt zo rond de 10 euro.

Carta Vieja Chardonnay Reserva 2021 

Helder en licht strogeel/kopergeel in het glas.
In de neus tref ik fruitaroma’s aan van rijpe peer, perzik en lychee. Wat honing en florale geuren. Goed open en gul.
Rond en romig op de tong. Zoet rijp fruit van nectarine, meloen en iets muskaat. Vrij vol en mollig van smaak. Licht kruidig. Walnoten en amandelen. De graad van zoetheid is vrij hoog, waardoor de wijn wat log overkomt. Overigens geen boterige stijl. De zuren zijn op de achtergrond wel aanwezig, maar de balans slaat door richting zoet, wat ten koste gaat van de frisheid.

Score voor de Carta Vieja Chardonnay Reserva 2021: 13,7 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *