Campo in Mare 2016 van Borgo di Colloredo, sappig en stevig rood uit Molise

Italiaanse rode wijn uit een wat onbekende regio: Molise. Een kennismaking die naar meer smaakt.

Molise is een kleine regio, in het noordoostelijk deel van Zuid-Italië. Ter oriëntatie: Molise grenst in het (noord)oosten aan de Adriatische Zee, tussen de regio’s Abruzzo en Puglia in.
Het wijnhuis Borgo di Colloredo is in handen van de familie Di Giulio. De broers Enrico en Pasquale runnen het wijnbedrijf in Campomarino . Ze bezitten 80 hectare aan wijngaarden. Naast de wijnstokken met inheemse druiven, zoals Montepulciano, Aglianico, Greco, Trebbiano, Malvasia en Falanghina, is ook er ruimte gegeven aan innovatie door de aanplant van de druivenrassen Garganica(?), Chardonnay, Teroldigo, Sangiovese en Syrah.

De cuvée Campo in Mare is voor 100 procent gemaakt van Montepulciano druiven. De naam van deze cuvée verwijst naar de oude naam van het dorpje Campomarino. De wijngaarden in de heuvels liggen op een hoogte van 100-120 meter boven de Adriatische Zee. Deze cuvée heeft een korte houtrijping ondergaan en daarna enkele jaren flesrijping. Het alcoholpercentage is 13,5 procent.

Deze rode wijn uit Molise is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De jaargang 2017 is momenteel gangbaar en aan een fles hangt een prijskaartje van € 11,45.

Campo in Mare 2016 van Borgo di Colloredo

Diep granaatrood met een kleurintensiteit van 4 op een schaal van 5. Iets bleek in de rand.
In de neus fruitaroma’s van zwarte kersen. Wat rokerig, vanille, een toast van eikenhout. Florale geuren van rode rozen.
Redelijk vol en licht stroef op de tong. Veel kruidigheid en fijne bitters. Chocolade, zoute caramel, peper, kruidnagel en tijm. Donker fruit van kersen en zwarte bessen. Wat confiture. De Montepulciano-zuren zijn onmiskenbaar aanwezig, maar mooi getemd. Kruidig in de afdronk.

Een stevige en sappige rode wijn uit Molise met veel kruidigheid. Karaktervolle Montepulciano met een mooie balans.

Score voor de Campo in Mare 2016: 15,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *