Campo Eliseo 2005, DO Toro, Spanje

Campo Eliseo 2005

Een korte naam voor een GROTE wijn!

Een wijn die ik bij Wine in Black op de kop heb getikt. Een wijn die Mister Robert Parker 94/100(!) punten heeft gegeven. Met zoveel punten van je onder de TOPwijnen in de wereld!

Hier wat informatie over de wijn :

Een dreamteam van de internationale wijnmakerswereld bundelt zijn krachten: François Lurton, Michel en Dany Rolland maken sinds vijftien jaar hun Campo Eliseo in een van de meest afgelegen wijnbouwgebieden van Spanje.

De naam ‘Campo Eliseo’ is Spaans voor Champs Elysees. De wijn bestaat voor 100% uit tinta de toro (tempranillo), de druiven groeiden op een ijzerhoudende bodem op 620 m boven zeeniveau. De vijf meter dikke laag kiezelstenen is goed waterdoorlatend, de kleilaag hieronder houdt het water vast.

De wijnmakers oogsten maar 20 hl/ha van 900 druivenstokken per hectare. De druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. De fermentatie bij een temperatuur van 6° C duurt vijf dagen, daarna volgen drie weken inweking. De hierop volgende malolactische gisting gebeurt in vaten van Frans eiken en duurt 16 tot 18 maanden.

Indrukwekkend moet ik zeggen!

Zal wel wat kosten, hoor ik u denken… Klopt, maar valt eigenlijk reuze mee! € 27,95 heb ik moeten neertikken… (TE BESTELLEN MIDDELS ONDERSTAANDE BANNER).728x90_rode_wijn_picknick

Met een alcoholpercentage van maar liefst 15% moet het grote wijnglas uit de kast gehaald worden. We gaan proeven!

Campo Eliseo 2005

Campo Eliseo 2005 BEen zeer volle diepdonkerrode kleur tot diep in de rand. In het uiterste van de rand rood. De diepte is zeer geconcentreerd en inkt (niets door heen te zien). Zeer diepe en mooie kleur. (3,0)
In de neus zalvend satijnachtig, mooi rond donkerrood fruit (donker bramen/zwarte bessen) met houtinvloeden. Een zweem van alcohol. Redelijk goede neus. (4,5)
Op de tong goed droog, krachtig en met zat tannine. Wel mooi rond en fluwelig. Donker chocolade, donker rood fruit (bramen en zwarte bessen) met houtopvoeding. Zeer intens en breed. Matige zuren en mooi in harmonie. Licht alcoholisch. Wat specerijen en kruidig. Rijp. Zeer goed op de mid-palate en een brede tot talmende, krachtige, maar zalvende afdronk. (7,9)
Een echte fruitbom. Intens, breed en krachtig en dat zie je op elk niveau terug (kleur, neus en tong). Mooi gemaakt en vol in kwaliteit. Kan nog jarenlang op fles ontwikkelen en bewaard worden. Zeer mooi. (2,7)

Opdronk : Nu – 2023
Totaal : 18,1 punten {93+PP} ****½*
GoudenMedailleklein
Prijs/kwaliteit :

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a