Camas Malbec 2014, IGP Pays D’Oc, Frankrijk

Camas Malbec

Een Malbec afkomstig van de milieubewuste Cave Anne de Joyeuse uit Zuid-Frankrijk.

De Cave Anne de Joyeuse is gelegen in Limoux, een gemeente in de Languedoc. Cave Anne de Joyeuse werd gebouwd in 1929. Men heeft zich vooral gericht op de productie van “stille” rode en witte wijnen.

De Cave Anne de Joyeuse is in het bezit van het PROTECT PLANET certificaat (zie het label op de fles). Zij is één van de tien wijncoöperatieven in Frankrijk die dit hoogste kwaliteitscertificaat behaalden. Sinds 1994 beschikt Anne de Joyeuse over dit “Protect Planet” label voor duurzame economie en de promotie van de biodiversiteit.
Anne de Joyeuse heeft dan ook een doordacht milieuplan, het water wordt er in eigen beheer op een natuurlijke wijze gezuiverd. Compostverwerkingseenheid en zonnepanelen zorgen voor de energie. Het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen in de wijngaard wordt tot een absoluut minimum beperkt.

De wijngaarden van deze Malbec zijn gesitueerd in de méditerrane en pyréneese regio’s rond Limoux, op een bodem van klei, kalk en kiezels.

Wijnimport Saladin is verkoper van enkele wijnen van Anne de Joyeuse. U wordt eigenaar van deze Malbec voor de prijs van € 6,35.

We gaan deze Malbec uit Zuid-Frankrijk eens proeven…

Camas Malbec 2014

Camas Malbec 2014 heeft een medium diepe robijnrode kleur. In de rand purperrood uitwaaierend.
De neus van Camas Malbec 2014 opent zich goed. Zoete kersen, garrigue, kruiden en tabak. Ook wat aards en een tikje rokerig. Wat vanille.
Vol en licht kruidig in de mond. Salmiak, laurier en zwarte peper. Dik, donker fruit van zwarte bessen. Cassis en wat zwarte thee. Sappig met een licht plakkerig mondgevoel. Redelijk geconcentreerd maar niet al te zwaar.

Camas Malbec 2014 is een pure en eerlijke wijn. Iets boers met zuidelijke warmte. Een glas met een breed smaakpalet. Daarnaast een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, een bronzen medaille waard!

Score: 14,1 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2020.