Calus Rosso van Papalino, jong en stoer

Calus Rosso is een wijn uit de Italiaanse regio Lazio. Het wijnhuis Papalino komt hiermee goed voor de dag.

Het familiebedrijf Papalino is sinds 1960 gevestigd in het plaatsje Castiglione in Teverina (provincie Viterbo), enkele kilometers ten zuiden van de stad Orvieto. Een gebied dat vroeger bewoond werd door de Etrusken. Oprichter Ercole Papalino gaf met passie leiding aan het bedrijf, waarin tot 1997 granen en druiven werden verbouwd. Daarna is het bedrijf op initiatief van zoon Erminio geherstructureerd en gemoderniseerd en is men zich gaan toeleggen op de productie van wijn en olijfolie.

Calus Rosso bestaat uit een blend van de druivenrassen Montepulciano en Sangiovese. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 200 en 300 meter. De druiven zijn handmatig geoogst. De fermentatie heeft plaatsgevonden in temperatuur gecontroleerde stalen tanks. De wijn blijft 2 maanden op de gistcellen rusten en in totaal 4-5 maanden in de stalen tanks. Daarna nog 2 maanden flesrust, waarna de wijn wordt gebotteld.

De wijnen van Papalino zijn verkrijgbaar bij Wienaldi Wines. Deze webshop is gespecialiseerd in Italiaanse kwaliteitswijnen. Iedere vrijdagmiddag is er een gezellige inloopproeverij in het Noord-Hollandse De Rijp, aan het adres De Volger 25 (gebouw Peacock).

Calus Rosso van Papalino

Vrij diep granaatrood in het glas. Purper in de rand.
Aroma’s van zwarte kersen. Gekonfijt rood fruit. Wat cassis. Een aardse toon op de achtergrond. De neus komt fris en open over.
Rond en iets drogend op de tong. Stevige tannines die een prettige bite geven. Zoet rijp fruit van kersen, bosbessen en bramen. Zoethout, teer, laurierdrop en cacao. Een levendige smaak.

Score voor de Calus Rosso van Papalino: 14,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *