Calmel & Joseph Villa Blanche Chardonnay 2015, IGP Pays d’ Oc, Frankrijk

Calmel & Joseph Villa Blanche Chardonnay 2015

Het kan de beste overkomen… 😉

Laatst maakte ik een foutje… Ik had de Pic Poul van dit wijnhuis geproefd (lees HIER de proefrecensie) en ik had verwezen naar de Chardonnay van dit huis! De Chardonnay was uitgeroepen als één van de beste Chardonnays in haar prijsklasse…. Een foutje….

Maar ik was wel zeer benieuwd geraakt naar deze Chardonnay en een kort mailtje naar de eigenaar van Vinox.nl, Cees Oxener, en de wijn werd binnen een paar dagen per post bij mij afgeleverd.

Vinox.nl is de importeur van deze wijn en heeft deze wijn al jarenlang in zijn assortiment. De Chardonnay is HIER TE BESTELLEN voor de interessante prijs van € 8,95. (NU € 8,25!!!)

De wijn heeft een alcoholpercentage van 13%.

Aan de slag…

Calmel & Joseph Villa Blanche Chardonnay 2015

Villa Blanche Chardonnay 2015 ADe kleur is lichtbleekgeel/licht witgoud over de tong. Licht geel/groene teint. Helder en zuiver. (2,7)
Een zeer vriendelijke neus van bloemen (rozen), licht perzik, wat boterig rond. Zacht en verleidelijk. Mooie neus. (4,2)
Op de tong zacht, rond en vriendelijk bloemen/perzikfruit en ook hier licht boterig. Zachte zuren en zeer smoothy. Wat kruidig. Matig in body en redelijk op de mid-palate. Goede afdronk, met een wit pepertje dat het wat heet maakt. (6,0)
Ik begrijp wel waarom dit één van de populairste Chardonnaywijnen is. Een smoothy wijn die overall vriendelijk, zacht en rond is. M.i. had er wel wat meer body en pit in mogen zitten… But who complaines? (2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 15,1 punten {83+PP} **½*
BronzenMedailleklein
Prijs/kwaliteit :

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!