Calmel & Joseph Villa Blanche 2015, AOP Picpoul de Pinet, Frankrijk

Calmel & Joseph Villa Blanche 2015

Foutje, bedankt…. Maar de wijn blijft hetzelfde!

Vanmorgen publiceerde ik een artikel over deze wijn. Helaas had ik per abuis de bijbehorende informatie over de Chardonnay van dit wijnhuis opgenomen in het artikel.

We hebben het hier niet over de Chardonnaydruif, maar over de Picpouldruif.

De AOP bestaat sinds 2013 en heeft nu al een goede naam opgebouwd. De gemeenten waar een Picpoul de Pinet vandaan komt zijn Pinet, Pomérols, Castelnau-de-Guers, Montagnac, Mèze en Florensac. Voor alle Picpoul wijnen wordt de druif Picpoul Blanc gebruikt.

Er worden strenge regels gehanteerd voor de Picpoul de Pinet, de maximale opbrengst per hectare is 55 hl met een plantdichtheid van 4400 druivenranken.Picpoul de Pinet 5

Vinox.nl is de gelukkige importeur van al dit moois en hebben de wijn voorgelegd aan de wijnproevers van Wijngekken.nl. HIER VERKRIJGBAAR voor de prijs van (maar) € 8,40!

Hier de website van dit mooie domaine.

Calmel & Joseph Villa Blanche 2015

CALMEL & JOSEPH VILLA BLANCHE CHARDONNAY 2015  ADe kleur is lichtgeel/witgoud op de tong. Zeer fonkelend en mooi. Licht groene teint. Zuiver en helder. (2,8)
In de neus stuivend tropisch en wit fruit. Ananas, meloen, perzikfruit. Heerlijk rijpzoetig. Verleidelijk en uitnodigend. (4,0)
Op de tong heerlijk fris en vriendelijk perzik en meloenfruit. Matig vol en redelijk op de mid-palate. Genoeg smaak, matige zuren. Goede fruitige afdronk. (5,6)
Een frisse en fruitige wijn. Plezierig en vriendelijk. Een wijn die veel mensen zal aanspreken. Ikzelf zie ze liever iets voller en hoger in z’n zuren. Leuk. (2,2)

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 14,6 punten {81+PP} **½*

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via facebook, twitter of <a