By.Ott rosé 2019, Provencaals genot in je glas

Deze rosé uit de Provence is zeker geen lichtvoetig wijntje. De kwaliteit en herkomst ervaar je bij ieder neus- en mondcontact.

By. Ott is een wijn van Domaines Ott. Domaines Ott bestaat uit een drietal domeinen, namelijk Château de Selle, Clos Mireille en Château Romassan. Laatstgenoemde brengt wijnen uit onder de AOC Bandol, de andere twee onder AOC Côtes de Provence. Château de Selle is het allereerste landgoed dat door Marcel Ott werd verworven in 1912 en is gelegen in de buurt van Draguignan. De percelen zijn gelegen in terrassen op hoge kalkstenen heuvels. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 19 jaar.
Het domein Clos Mireille ligt dicht tegen de kust van de Middellandse zee aan, vlakbij het Fort de Brégançon. Hier is de gemiddelde leeftijd van de stokken iets jonger, namelijk 16 jaar. De samenstelling van de bodem is een soort schaliegesteente. Schalie bestaat grotendeels uit kleimineralen.

De druiven voor deze By. Ott rosé zijn afkomstig van Château de Selle en Clos Mireille. In de By. Ott rosé zijn de volgende druivenrassen verwerkt: Cinsault, Grenache en Syrah.
By.Ott wordt geassembleerd en gebotteld in de nieuwe kelder van het Château de Selle, waarvoor een speciale ruimte is ingericht. Het alcoholpercentage is voor een rosé best “stevig” te noemen: 13,5 procent.

De wijnen van Domaines Ott zijn verkrijgbaar bij de wijnwebshop Bovino. Een fles van de By.Ott rosé heeft een prijskaartje van € 17,95. Daar krijgt u een rosé van uitstekende kwaliteit voor terug!

By.Ott Rosé 2019

Een fonkelend heldere Provencaalse zalm-rosé kleur. De kleurintensiteit is te waarderen op 2 uit 5. De fonkeling en kleur oogt bijzonder fraai in het glas.
De neus is vrij open met geuren van gele en rode appels, wat tropisch fruit en winegums. Een licht aroma van natte kiezels.
In de eerste aanzet vol, intens en wat compact. Smaken van witte peper, iets kruidnagel en fruitsmaken van aardbeien, peer, nectarines en appels. Een licht vettig en rijk mondgevoel. Ik neem wat alcoholische warmte en iets tannine waar op de tong. Sappig fruit met een fijne spanning.

By. Ott rosé is geen lichtvoetige terraswijn. Dit is een complexe, robuuste rosé die “breed inzetbaar” is, zoals dat zo mooi heet. Een maaltijdrosé om heerlijk van te genieten!
Zeker nog wel 3 jaar goed houdbaar.

Een uitstekende score voor de By. Ott rosé: 15,5 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #bovino #rose #provence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *