Deze Burmester 1999, Colheita Port uit Portugal is gemaakt van gedeeltelijk gegiste druiven waardoor ze met het toevoegen van alcohol het gistingsproces hebben stopgezet.
Rode en stevige wijnen/b> [wpp stats_comments=0 post_type=post limit=7 range=”all” title_length=22 cat=”56″ wpp_start=”
|
Een port van de Mitra. 20% alcohol en een Colheita. Colheita is een port van één jaar en meestal een heel goed jaar maar geen jaar dat is uitgeroepen tot Vintage. Een jarenlange fustrijping zorgt ervoor dat de port na botteling direct gedronken kan worden. Colheita ports zijn meestal wat duurder dan de gemiddelde Tawny of Ruby, deze Colheita Port kost bij de Mitra € 24,99. Het portjaar 1999 was een goed jaar in de portstreek dus dat wordt genieten.
Geproefd:
Burmester 1999, Colheita Port
Kleur: beetje ondoorzichtig en een goede diepte op de tong. De kleur is rood-oranje. In de rand is de kleur oranje-bruin / 2,8
Neus: veel chocolade fruit. Lekkere frisse zuren onder al die zoetigheid. Wat nat hout en licht pepermunt. Diep en medium vol maar komt goed los in het glas en bijna on-zoet / 3,9
Smaak: veel fruitigheid, rijpe rozijnen, zoete kersen en chocolade. Zeer frisse zuren als onderbouwing. Complex. Een goede diepte op de tong en een (bijna mineralig) afdronk / 6,5
Conclusie: Zeer frisse port met veel fruit en complexiteit. De frisse zuren maken van deze Colheita een bijna on-zoete Port en de afdronk heeft wat mineraligheid. Mooi / 2,1
XX ½ ster / drinken: nu – 2020 / totaal 15,4 punten
—
Martin
Reageren? Mail naar me.
Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!
Of persoonlijk via mijn Linkedin