Bürgerspital Würzburger Stein R Blaufränkisch 2020, veel rood fruit en vrij soepel

Wat biedt mij de jaargang 2020 van deze rode wijn van Bürgerspital uit de regio Franken? Ik ga het proeven.

Ik ben door de jaargangen heen altijd wel gecharmeerd geweest van deze wijn. De Blaufränkisch is een druif die je niet zo snel verwacht in de regio Franken. In de regio Württemberg is de kans groter dat je deze druif tegenkomt en wel onder de naam Lemberger.

De stokken van de Blaufränkisch druiven zijn afkomstig van de als Erste Lage gekwalificeerde Würzburger Stein, een heuvel die over de stad Würzburg uitkijkt. Van deze heuvel is 1/3 in bezit van Bürgerspital. De bodem bestaat uit Muschelkalk. Deze wijn van het VDPWeingut Bürgerspital heeft een houtopvoeding in barrique meegekregen. Alcohol is 13 procent.

De wijnen van Bürgerspital zijn o.a. verkrijgbaar bij Dokter Maler. Momenteel is de jaargang 2021 verkrijgbaar in het assortiment. Het prijskaartje is € 21,95.

Bürgerspital Würzburger Stein R Blaufränkisch 2020

Een heldere, granaatrode kleur met een gemiddelde diepte. Bleekrood in de rand.
In de neus tref ik een stalletje aan. Ook wat gerookt vlees. Fruitaroma’s van zwarte kersen en donkere pruimen. Confituur van donker fruit. Een open bouquet.
Vrij zacht, sappig en rond in de eerste aanzet. Boordevol rijp rood fruit. Een klein zwart pepertje en laurierdrop. Mooi gedoseerde zuren en gepolijste tannines. Toegankelijk. Ik mis wel wat gelaagdheid in deze 2020.

Fijne, bijna lichtvoetige Blaufränkisch van Bürgerspital. Ik heb in het verleden complexere jaargangen geproefd , met meer kruidigheid en volume. Deze 2020 is wel goed in balans en drinkt heerlijk weg.

Score voor de Würzburger Stein R Blaufränkisch 2020 van Bürgerspital: 15,6 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *