Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner 2020, strak en sprankelend

Wijn uit de Silvaner druif kan zeer mooie wijnen opleveren, zeker in de Duitse regio Franken. Bürgerspital weet er wel raad mee.

Silvaner doet het goed in Franken, de druif voelt zich daar als een vis in het water. De Silvaner zou, volgens documenten uit 1665, in Franken zijn geïntroduceerd in Duitsland. Inmiddels is de druif ook in andere Duitse wijnregio’s succesvol gebleken.

De druiven zijn afkomstig van de als Erste Lage gekwalificeerde wijngaard Würzburger Pfaffenberg. De druivenstokken op deze wijnberg zijn in 1971 geplant. De most is spontaan vergist in houten vaten, daarna heeft de wijn in diezelfde vaten een tijdje op de gistcellen gelegen. Deze 2020 heeft 13 procent alcohol en is gebotteld in de karakteristieke Bocksbeutel. Een “gezellige” flesvorm, vind ik.

Dokter Maler is de naam van de webshop die wijnen van Bürgerspital in zijn assortiment heeft. Momenteel is de jaargang 2021 van deze Würzburger Pfaffenberg verkrijgbaar. Daar hangt een prijskaartje aan van € 16,60.

Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner Trocken 2020

Helder en strogeel in het glas. Ietsjes parelend.
In de neus ruik ik kruisbes, ananas en gele grapefruit. Na wat walsen komen de fruitaroma’s lekker los. Vrij open en zuiver.
Sprankelend fris in de eerste aanzet, met een licht-zoet romig randje. Tintelend op de tong. Witte peper, limoen, perzik en ananas. Een tikje groen/vegetaal. Vrij strakke zuren. Rijk en vol van smaak met een lange, plezierige afdronk.

Strakke, sprankelende Silvaner die robuust en zuiver overkomt. Een wijn die goed in balans is, met veel citrusfruit en fijne zuren.

Score voor de Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner Trocken 2020: 15,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *