Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Silvaner 2020, hoogwaardige Silvaner

Deze wijn van Bürgerspital laat heel goed het grote potentieel zien van de Silvaner druif.

Het Weingut Bürgerspital zum Heiligen Geist in de stad Würzburg is een 700 jaar oud wijnbedrijf en daarmee één van de oudste en grootste wijnbedrijven in Duitsland. Men heeft 120 hectare aan wijngaarden in beheer, waarin onder andere RieslingSilvaner (de belangrijkste druif in Franken), Müller-Thurgau, Bacchus, witte en blauwe “Burgunder” en Blaufränkisch druiven worden verbouwd.
Dit oude wijnbedrijf is één van de oprichters van de prestigieuze VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), een vereniging waarbij de beste Duitse wijnbedrijven zijn aangesloten.

De druiven zijn afkomstig van de als Erste Lage gekwalificeerde Würzburger Pfaffenberg. De druivenstokken op deze wijnberg zijn in 1971 geplant. Die staan er dus al een tijdje. De most is spontaan vergist in houten vaten, daarna heeft de wijn in diezelfde vaten een tijdje op de gistcellen gelegen. Het levert een wijn op met 13 procent alcohol, welke gebotteld is in de karakteristieke Bocksbeutel.

Dokter Maler is het adres waar u exclusieve wijnen uit Duitsland kunt vinden én kopen. Verschillende wijnen van Bürgerspital zijn te vinden in het assortiment. Aan deze wijn hangt een prijskaartje van € 15,10.

Bürgerspital Würzburger Pfaffenberg Erste Lage Silvaner 2020

Kraakhelder in het glas. Licht strogeel. Iets bruisend.
Een verfijnde neus met rijpe fruitaroma’s van peer, perzik en ananas en een kruidige toets.
Rijk en vol in de eerste aanzet, met een geweldige spanning. Sprankelend met veel zoutige mineraliteit. Tintelend op de tong, strak en toch sappig. Wat crispy zuren. Gele grapefruit. Een prachtig samenspel van rijp geel fruit, precieze zuren en mineralen. De afdronk is heerlijk lang.

Deze wijn laat goed zien wat het potentieel is van de Silvaner druif, en dat is niet gering! Dit is absoluut een kwaliteitswijn, zoals ik dat gewend ben van dit Weingut. Bovendien een scherpe prijs/kwaliteit verhouding.

Score voor de Würzburger Pfaffenberg Silvaner van Bürgerspital: 16,8 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *