Bürgerspital Silvaner Randersackerer 2022, een wijn met fijne spanning

Een garantie voor kwaliteit: de wijnen van Bürgerspital uit de regio Franken. Daar komt nog eens bij dat de Silvaner druif zich daar helemaal thuis voelt.

Trouwe volgers van deze website weten dat ik met enige regelmaat wijnen proef en bespreek van Bürgerspital uit Würzburg. Diverse wijnen van deze producent, gemaakt van verschillende witte en blauwe druivenrassen hebben al eens op de proeftafel gestaan. En ik proef ze graag, want de wijnen stellen nooit teleur.

Nu staat de Silvaner Randersackerer trocken uit het oogstjaar 2022 klaar. De wijn is gekwalificeerd als een VDP-Ortswein. Randersacker is een plaats in de omgeving van Würzburg, waar Bürgerspital een drietal wijngaarden heeft, namelijk Teufelskeller, Marsberg en Pfülben. Van welke wijngaard de druiven van deze wijn vandaan komen blijft in het ongewisse. Misschien wel van alle drie. Deze Silvaner heeft een slank alcoholgehalte van 11,5 procent. Een draai aan de schroefdop volstaat om de glazen te vullen…

Bürgerspital Silvaner Randersackerer trocken 2022

Kraakhelder en strogeel in het glas.
Een licht zoetig parfum van perzik, ananas en limoen. Doet wat denken aan tum-tum snoepjes. Gedroogd geel fruit. Plezierig en open.
Rond en redelijk vol van smaak met fijne, elegante zuren. Het fruit van de neus (citrusfruit, ananas) komt mooi terug in de smaak. Medium droog, niet te strak maar ook niet te mollig, uitgebalanceerd. Er zit ook iets ziltigs in. Een goede zoet/zuur balans.

Dit is een heerlijke Silvaner met een fraaie spanning in de smaak. Mals en sappig. Bürgerspital bewijst wederom zijn goede reputatie.

Score voor de Bürgerspital Silvaner Randersackerer 2022: 14,8 punten.

Deze wijn van Bürgerspital is verkrijgbaar bij wijnwebshop Wine in Black. Voor € 11,95 werd ik eigenaar van een fles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *