Bürgerspital Riesling trocken 2021, fris en springlevend in het glas

Na de geslaagde Silvaner is het nu de beurt aan de “instap” Riesling van het oogstjaar 2021. Wat heeft Bürgerspital er van weten te maken?

De instap Silvaner van wijnhuis Bürgerspital heb ik een paar weken geleden besproken. Silvaner is een beetje dé witte druif van Franken, dus ik ben benieuwd wat ze uit de Riesling druif hebben weten te persen. Ik heb er alle vertrouwen in, want Bürgerspital uit Würzburg heeft een uitstekende reputatie.

Deze Riesling heeft 11,5 procent alcohol, een “slank” percentage, net als de vorm van de fles. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop, dus dat is makkelijk openen.
Verkoper van de wijnen van Bürgerspital is Dokter Maler, een wijnwebshop gespecialiseerd in Duitse kwaliteitswijnen. Aan deze Riesling hangt een prijskaartje van € 10,75.

Bürgerspital Riesling trocken 2021

Helder en licht strogeel in het glas. Wat parelend.
Een expressieve neus. Groene appels, perzik, ananas en limoen. Wat buxus en de geur van natte kiezels. Gulle, rijke aroma’s.
Iets tintelend op de tong. Zoute mineralen, gele grapefruit, prikkende ananas en knapperige appels van het type granny smith. Sappige, strakke zuren en fijne citrus-bitters. Speekselopwekkend en zuiver.

Een uitgesproken, springlevende Riesling uit de regio Franken. De neus springt het glas uit. De frisse, zuivere smaak heeft een hoge zuurgraad. Een wijn die het uitstekend zal doen in dit seizoen.

Score voor de Riesling trocken van Bürgerspital: 15,7 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *