Bruce Jack, een Chenin Blanc in een modern jasje

Bruce Jack, een Chenin Blanc in een modern jasje

De Chenin Blanc van Bruce Jack is een Chenin Blanc met een uitbundig wijnetiket. Talloze opmerkingen en uitspraken sieren dit Zuid-Afrikaanse etiket.

Uitbundig is het etiket zeker. Zowel het etiket aan de voorkant van de wijnfles als het etiket aan de achterkant van het etiket zijn nogal schreeuwend.
Nu zit ik als conservatieve wijnexpert niet te wachten op schreeuwende etiketten. Het lijkt wel een wandelende reclamezuil en ik moet zeggen dat ik niet gecharmeerd ben van reclame. Vooral het achteretiket spant de kroon. Kreten als ‘Chenin Blanc giegelt als je de druiven onder de pers legt’ en ‘mijn werk is om kleine fles met vreugde te maken’ sieren het etiket op de achterkant van de wijnfles. Vooral de uitdrukking ‘Chenin en een lange lunch = liefde’. Mijn definitie van liefde is duidelijk iets anders.

Maar goed, even terug naar de wijn, want het gaat per slot van rekening om de inhoud. Deze Bruce Jack Chenin Blanc is te koop bij Gall & Gall voor de prijs van € 9,99 en de wijn is te koop op https://www.gall.nl en soms ook in de winkels van Gall & Gall.

TIP: koop de wijn tijdens de Wilde Wijndagen, dan is de korting aanzienlijk en kan je een flinke voorraad inslaan. Weet je ook dat je de wijnen ook gewoon kunt bestellen op de website als Gall en Gall de wijn niet in de schappen heeft staan? Ook al is de wijn dan tijdelijk niet leverbaar, de wijn wordt dan later dan voor de aanbiedingsprijs geleverd.

Geproefd:
De Chenin Blanc van Bruce Jack uit Zuid-Afrika

Kleur: de kleur van de Chenin Blanc is licht strogeel en licht witgoud in de rand / 2,7

Neus: in de neus is de Chenin Blanc rijp en fris tegelijk. De rijpe tonen van de perzik combineren prachtig met de zuren van Chenin Blanc. Deze witte wijn uit Zuid-Afrika is een recht door zee wijn, maar wel een zeer zuivere witte wijn. De neus is diep en vol en komt daarnaast goed los in het glas / 3,6

Smaak: in de smaak is deze Chenin Blanc nog uitbundiger. Niet zo uitbundig als het etiket maar de smaak is zeer mondvullend met veel rijpe tonen van perzik en peer met een ziltige ondertoon en een vleugje grapefruit. Ook de zuurgraad is sterk aanwezig. Gelukkig zit het met de zuurgraad wel goed, deze witte wijn van Bruce Jack zou anders snel gaan vervelen. De smaak is goed vol en de afdronk is goed / 5,8

Mijn eindoordeel over de uitbundige Chenin Blanc van Bruce Jack:
Bruce (zo mag ik hem wel noemen) heeft een mooie wijn gemaakt (behalve het schreeuwende etiket). De Chenin Blanc is loepzuiver maar toch is deze wijn niet erg overtuigend. Op het etiket na blinkt deze Bruce Jack wijn nergens in uit en ik mis de complexiteit. Ja, de wijn is mooi, vol en lang, maar toch… / 1,9

Dus geef ik deze Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc een totaal van 14,0 punten, een mooie score

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *