Bonnievale Shiraz 2017; prima waar voor uw geld!

Bonnievale Shiraz 2017; prima waar voor uw geld! Van de WijnbeursBonnievale Shiraz 2017 is tijdens de Michelangelo International Wine & Spirit Awards behangen met een hele mooie GOUDEN medaille!

Op de website van de Wijnbeurs lees ik het volgende : “Bonnievale is een rijzende ster in het district Robertson in de regio Breede Rivier Vallei in de Zuid-Afrikaanse Westkaap. De nabijheid van de oceaan en hoge ligging van wijngaarden zorgen voor een relatief koel klimaat, waardoor de druiven hier langzaam perfect rijp kunnen worden. De naam Bonnievale is een verbastering van ‘Beautiful Valley’, en verwijst naar het gelijknamige Schotse landgoed van de grootvader van de oprichter, Christopher Forrest Rigg. Hij was in de negentiende eeuw degene die een irrigatiekanaal dwars door de vallei groef, waardoor er constante toevoer van water ontstond, en de vallei geschikt werd voor landbouw.”

Bonnievale Shiraz 2017 heeft 8 maanden houtopvoeding gehad; heeft een alcoholpercentage van 13,5% en kost u € 8,99 per fles die overigens te koop is bij de WIJNBEURS. Bonnievale Shiraz 2017 kan u overigens HIER KOPEN bij de WIJNBEURS.

Laat de wijn spreken.

Bonnievale Shiraz 2017

De kleur van deze Bonnievale Shiraz 2017 is, zoals wel verwacht, vol donkerrood over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie jonge en diepe kleur. (2,9)
In de neus geeft Bonnievale Shiraz 2017 veel donker rood fruit (bramen en zwarte kersen), maar laat ook wat alcohol zien. Ook wat ruw (misschien is dat niet het woord) overkomend. Ook wat pittig. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is deze Zuid Afrikaanse rode wijn best sappig en tanninehoudend. Wat sigaar en mokka bij het donkerrode fruit (braam en zwarte kersen). Rond. Wat laurier, leer en ook wat pittig (zwarte peper) en lichtjes ruw. Licht menthol. Lichtjes heet van het alcohol. Redelijk op de mid-palate, diepte en breedte. De afdronk is goed tot breed en lekker sappig. (6,2)

Bonnievale Shiraz 2017 is een leuke Shirazwijn, waar zeker aandacht en liefde aan geschonken is en dat is te merken aan de mooie medaille die zij hebben gewonnen. Het is nog wel een jonge intense wijn met genoeg tannine waardoor het wat ruwer wordt. Echter, de kwaliteit laat zich niet verloochenen en dat ligt op een niveau van deze prijsklasse. Alle waar naar zijn geld dus en dit is prima waar…. (2,2)

Bonnievale Shiraz 2017 verdient een mooi aantal van 15,1 punten

Nu te drinken maar ook nog enige jaren zeker houdbaar (en zal zich nog wel wat verder ontwikkelen).

#wijn #wijngekken #wijnbeurs #proefrecensie #ZuidAfrika #Shiraz #medaille

Bonnievale Shiraz 2017

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!