Bodegas Castaño Casa Cisca Monastrell 2011, DO Yecla, Spanje

Bodegas Castaño

Bij sommige wijnen zegt de kwaliteit van de fles al iets over wat gaat komen. Zo ook bij deze machtige fles!

Een zeer zware fles met een diepe ziel, dat is waar deze wijn van Bodegas Castaño in is gebotteld. Je voelt dat je wat in je handen hebt. De Casa Cisca, het vlaggenschip van Bodegas Castaño, is gemaakt uit de Monastrell-druif en heeft een alcoholpercentage van 15 procent!

Coenecoop Wine Traders is de importeur/distributeur van de wijnen van Bodegas Castaño. U kunt daar informeren voor de verkooppunten. De prijs van deze topwijn staat op € 42,50.
Vol verwachting draai ik de kwaliteitskurk uit de fles…

Bodegas Castaño Casa Cisca Monastrell 2011

Een donkere en diepe kleur. Intens. Vol in de rand, paarsrood. Een mooie viscositeit (2,9).
Een wat ingetogen, gereserveerde neus. Iets rokerig. Zwaar, donker fruit van bosbessen. Wat vanille en kruiden. Prikkelend (3,8).
Vurig, stevig en gepeperd op de tong. Kolossaal en intens van body, dit doet je naar adem happen. Ontbijtkoek, zwarte bessen en bramen. Koffie, eucalypthus, laurier en iets tabak (8,1).
Een krachtpatser van formaat, een machtige reus van een wijn! Niet het voorbeeld van finesse, wel van intensiteit en kracht. Absoluut indrukwekkend (2,7).

Tip: een paar uur van tevoren decanteren! Deze houtgelagerde wijn geeft een indicatie van de mogelijkheden wat er uit de Monastrell geperst kan worden.

Totaal 17,5 punten. Drinken nu tot 2025.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!