Bodega La Tercia “Yemanueva” Airén de pie franco 2012, D.O. La Mancha, Spanje

Bodega La Tercia Yemanueva

Een witte wijn afkomstig uit La Mancha, met een wijnareaal van 191.000 ha het grootste wijnproducerende gebied ter wereld.

La Mancha is een enorm gebied, ten zuiden en zuidoosten van de hoofdstad Madrid. De regio heeft een landklimaat met koude winters en droge, hete zomers. De grond bestaat uit roodbruin zand en kalksteen.
Airén is de meest voorkomende witte druivensoort die zich goed thuis voelt in het ruige klimaat van La Mancha. De meningen over de Airén lopen nogal uiteen: sommigen vinden dat wijn van deze druif ondergewaardeerd is en anderen zijn van mening dat de Airén niet meer dan eenvoudige wijnen kan voortbrengen.

Van de Airén is deze witte wijn van Bodega La Tercia gemaakt. Het domein is geheel biologisch gecertificeerd. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 50 jaar oud.

De wijn wordt geïmporteerd door Coenecoop Wine Traders. Er hangt een prijskaartje aan van € 6,99. Deze Yemanueva van Bodega La Tercia is verkrijgbaar bij de Marcqt-supermarkten. Degustación!

Bodega La Tercia Yemanueva Airén de pie franco 2012

Een bleekgele kleur en helder (2,5).
Een fijne en subtiele neus met een mooie kruidigheid. Verder is er peer en abrikoos te ruiken in het glas. Iets zoet (3,3).
Op de tong medium droog met frisse zuren. Het fruit van een sappige gele appel. Een pepertje en ook hier de kruidigheid met zonnige warmte en een bittertje. Redelijk vol (5,4).
Een soepele, ronde en makkelijke wijn. Zuiver in het smaakpalet. Een allemansvriend (2,0).

Totaal 13,2 punten. Drinken in 2014.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!