Bloemendal Chardonnay 2019; voor een breed publiek

Bloemendal Chardonnay 2019 komt van de Bloemendal Wine Estate en dat is gelegen in de vruchtbare Durbanville Wine Valley op ongeveer 30 minuten van Kaapstad en dat ligt in Zuid Afrika. 

Bloemendal werd opgericht in 1702 om verse producten te leveren aan Kaapstad en de schepen van de Nederlandse Oost-Indische Compagnie die op de specerijenroute van en naar India varen.

De boerderij is 239 hectare groot, inclusief Kanonberg (Canon Mountain) vanwaar een kanon naar Kaapstad gebaarde dat verse producten klaar waren om te worden opgehaald. Deze heuveltop heeft een fantastisch uitzicht op Table, False Bay en vooral de Tafelberg.

De eerste wijnkelder werd in 1920 gebouwd door Jannie van der Westhuizen en Bloemendal werd in 1987 geregistreerd als Estate. De aanplant van wijngaarden op het landgoed bestaat voornamelijk uit Franse cultivars met de focus op Sauvignon Blanc. Bloemendal creëerde een iconische wijn in de Suider-Terras Sauvignon Blanc (zuidelijke helling) die wereldwijd erkenning kreeg voor zijn superieure kwaliteit sinds de eerste botteling in 1987.


Lees verder na de advertentie exaro

Veel wijnmakers hebben opgemerkt dat deze site een van de beste is voor Sauvignon Blanc in Zuid-Afrika. Hoewel de boerderij meer dan 1000 ton druiven kan produceren, werken ze met geselecteerde wijngaarden en gebruiken ze slechts ongeveer 10% van de productie voor Bloemendal Wines. Wijnen worden gemaakt in hun kleine kelder met behulp van oude en nieuwe methoden om wijnen te produceren die hun terroir weerspiegelen. In 2008 kocht een privébedrijf het landgoed met de focus om het landgoed te vestigen als een gewilde producent onder de wereldwijnen.

Bloemendal Chardonnay 2019 kunt u kopen bij de WIJNBEURS voor de prijs van € 7,99. Verder heeft deze witte wijn een alcoholpercentage van 13%

Laat de wijn spreken!

Bloemendal Chardonnay 2019

De kleur van deze Zuid Afrikaanse Chardonnay is lichtgeel/licht groenig. Mooie fonkeling in de rand van geel/groen. Helder en zuiver. Leuke kleur. (2,7)
In de neus in het begin heerlijk fruit van perzik en peer/ananas, maar dit vlakt toch wel snel af en daardoor blijft de neus wat achter. (3,1)
Op de tong is Bloemendal Chardonnay 2019 makkelijk te drinken en zeer soepel. Vol perzik, met wat kantjes en ook wat citrusfruit. Best wat smaak en intensiteit wat duidt op productiebeperking. Matig in z’n zuren ondanks dat er geen malolactische vergisting heeft plaatsgevonden. Goed op de mid-palate en redelijk goed in breedte en diepte. De afdronk is goed tot breed en toch licht verfrissend. (5,8)

Bloemendal Chardonnay 2019 is een wijn die massaal wordt gemaakt, maar waar wel meer aandacht aangegeven wordt dan aan een supermarktwijn. Deze witte wijn heeft gewoonweg wat meer body en intensiteit. Dus meer selectie en mindere productie laat zich hier zien. De wijn is echter wel gemaakt voor de massa en dat is niet negatief bedoeld. Gewoon voor een breed publiek en op zich is daar niks mis mee. Leuke wijn. (2,0)

Bloemendal Chardonnay 2019 krijgt van mij een totaal van 13,6 punten.

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *