Blackhawk Shiraz 2017, California, Verenigde Staten van Amerika

Blackhawk Shiraz
Een wijn van de Shiraz uit de wijnstaat van Amerika: Californië. Hoe pakt dat uit?

Blackhawk is een wijnhuis gelegen in Lodi Central Valley in de “Sunshine” State Californië. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar van dit huis, zoals een Chardonnay, Merlot, Zinfandel, een uit Italië (Puglia) afkomstige blend van Negroamaro/Primitivo en deze Shiraz.

Deze Blackhawk Shiraz heeft een korte houtrijping gehad van 3 maanden op Amerikaans eiken vaten. De wijn heeft een stevig alcoholpercentage van 14,5 procent en de flesafsluiter bestaat uit een kurk.

Blackhawk Shiraz

De wijn is te koop bij de Wijnbeurs. De “normale” prijs is € 9,99 maar momenteel is de Blackhawk Shiraz verkrijgbaar voor € 7,49! Dat is toch weer een aardige korting van 25 procent. Dus sla toe, zou ik zeggen. En dat toeslaan kunt u doen door op de banner van de Wijnbeurs te klikken die zich aan de rechterzijde van onze pagina bevindt.

Maar leest u uiteraard eerst even de proefnotitie…

Blackhawk Shiraz 2017

Een heldere, redelijk diepe donkerrode kleur. Intensiteit 3 uit 5. In de rand is wat purperrood zichtbaar en loopt het iets bleek uit.
Een typerende Shiraz-neus die veel fruit laat zien van zoete zwarte kersen en bosbessenjam. Fris met wat kruiden, natte kiezels en aardse geuren. Een tikje rokerig, menthol en wat lucifer.
Iets stroef en uitdrogend in de eerste aanzet op de tong. Wat alcoholisch. Milde zuren. Duidelijke smaken van drop, salmiak en laurier. Net zoals in de neus tref ik in de smaak ook zwarte bessenconfituur aan. Ook wat zwarte peper. De wijn komt jong en een tikje ruw over. Warm in de afdronk.

Deze Blackhawk Shiraz is een redelijk volle en jonge wijn. Donker fruit en kruiden voeren de boventoon. Een degelijk gemaakte en typerende Shiraz, die wel iets complexiteit mist. Drink deze wijn licht gekoeld.

Score: 13,7 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2022.

Blackhawk Shiraz
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #wijnbeurs #shiraz #blackhawk #californiawine