Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016, Napa Valley, Californië, VS


Californische TOPwijnen zijn spaarzaam in Nederland te verkrijgen en dan zijn ze altijd flink geprijsd.

Zo ook deze Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 uit het Oak Knoll District, die verkrijgbaar is bij Groupe du Vin (voor de horeca) en bij enkele betere wijnspeciaalzaken.

85% Frans eiken en 15% Amerikaans eikenhout, waarvan 20% puur net uit de oakery komt.

Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 heeft een erg hoog alcoholpercentage van maar liefst 14,5% en dat is hoog voor een wat vrouwelijke Pinot Noir. Hopen dat de wijn hierdoor niet uit balans raakt; op zich zou dát al knap zijn!

Zoals gezegd komt dit uit het duurdere segment en de prijs ligt op zo’n € 31,99.

Laat de wijn spreken!

Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016

Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 heeft een typische Pinot Noir kleur. Licht donkerrood op de tong en vrij snel overgaand in rood en ietwat ontwikkeld rood in de rand. De diepte is goed en licht fonkelend. Mooie kleur. (2,8)
In de neus van deze Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 komt direct de altijd heerlijke rode besjes naar voren die zo herkenbaar zijn voor een Pinot Noir wijn. Zacht en vriendelijk met smoothy hout. De neus komt redelijk los. (3,8)
Op de tong doet Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 zich vol en op het eerste gezicht ietwat zoetig (suikerachtig) overkomen (rijpheid?). Zeer smoothy en zalvend en dus ook kogelrond. Ook hier het rode besjes fruit dat wel beïnvloed wordt door het zoetige. Lichte kruidigheid. Goed op de mid-palate, breedte en in de diepte. Kwaliteit en volledig in balans, want de zachte zuren houden het lichtjes fris en steken nergens de kop op. Lichtjes hout. Een licht suikerachtige, doch wel fruitige brede afdronk. (7,4)
Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 is een wijn met een alcoholpercentage van maar liefst 14,5% en geen enkel procentje proef je terug in deze smoothy wijn. Een volledig in balans zijnde wijn die ook nog zich goed manifesteert in kwaliteit. Prima wijn dus. (2,6)

Bent u op zoek naar een ongelooflijk ronde, zalvende, fluwelige en heerlijke Pinot Noir dan zit u met deze Black Stallion Los Carneros Pinot Noir 2016 aan het goede adres. Het suikerzoete in de wijn moet u wel aanspreken, maar met de kwaliteit zit het wel snor. Helaas zijn dit soort wijnen ook aan de prijs…helaas….

Een totaal van 16,6 punten

Nu heerlijk te drinken en nog jaren houdbaar. Wel licht koelen bij het schenken en geniet er van!

#wijn #NapaValley #proefrecensie #BlackStallion #PinotNoir #proefnotitie #wijngekken