Bisio Devis Barbera 2017, IGT Provincia de Pavia, Italië

Bisio Devis Barbera
Een biologisch geproduceerde Barbera op de proeftafel. En ook nog eens “vegan friendly” gemaakt.

Vegan friendly houdt in dat dat er bij de vinificatie van deze wijn geen dierlijke producten zijn gebruikt. Zo wordt bijvoorbeeld bij het klaren van de wijn geen eiwitten gebruikt, maar plantaardige producten. De tekst “Vegan friendly” staat dan ook op het rugetiket van deze wijn, om aan te tonen dat deze wijn geschikt is voor de veganisten onder ons.

De wijn is afkomstig uit de noordelijke heuvels van de provincie Pavia in de regio Lombardije.
Bisio Devis is een biologisch gecertificeerd wijnbedrijf, gelegen in het plaatsje Montalto Pavese, met 9 hectare aan wijngaarden. Er worden verschillende druivenrassen verbouwd: Pinot Grigio, Moscato, Italiaanse Riesling, Barbera en Bonarda.

De geproefde wijn uit de serie “Benda de’ Veci” is 100 procent gemaakt van de Barbera druif. De wijngaarden hiervan liggen op zo’n 330 meter hoogte en de stokken zijn 15 jaar oud. Geen houtopvoeding. Het alcoholpercentage is 13 procent en de fles wordt afgesloten door middel van een kurk.

Bisio Devis Barbera

De Wijnbeurs is de verkoper van deze biologische Barbera. U kunt een fles van deze wijn in uw bezit krijgen, dat kost u € 9,99 per fles.
Bestellen? Klikt u dan op de banner van De Wijnbeurs, deze bevindt zich aan de rechterzijde van onze pagina.

Degustazione…

Bisio Devis Barbera 2017

Helder en redelijk dieprood van kleur. Een wat soppige zweem op de stille spiegel. In de rand purperrood uitlopend.
Een neus met veel geuren. Fruit van zwarte kersen, kruiden (tijm en peper), rode rozen en vanille. Ook wat aards wat doet denken aan een herfstbos. Een lichte hint van nagellak. De neus heeft wel even wat lucht nodig om zich goed te openen.
Iets stroef bij de eerste aanzet in de mond. Een uitgesproken, aromatische smaak. Donker kersenfruit, wat drop, zoethout, sperciebonen en ontbijtkoek. Pittige zuren. Wat chocolade/likeurbonbons. Sappig en vrij vol van body. Licht uitdrogend. Een veelvoud van smaakimpressies die het mij moeilijk maken een vorm van balans te vinden in deze wijn.

Deze Barbera heeft heel veel facetten in de neus en smaak maar ik mis enigszins de samenhang. Toch is dit wel een verleidelijke wijn: het vraagt gewoon om nog een glas. Een wijn waar je de tijd voor moet nemen om te ontdekken.

Score: 14 punten.

Bewaarpotentieel: nu tot 2022.
Bisio Devis Barbera
#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #dewijnbeurs #barbera