Een biologische wijn van de Bijenkorf die gemaakt wordt in Spanje. De streek waar de Tempranillo-druif wordt gekweekt is de Tierra de Extremadura. Dit zijn een aantal districten waarvan tafelwijn wordt gemaakt. De Bijenkorf heeft gekozen voor een rode biologische Tempranillo.
Geproefd:
Biologische huiswijn Rood van de Bijenkorf
Gekocht bij de Beijenkorf voor € 5,99.
Kleur: medium volle kersenrode kleur, in de rand purperroze en medium vol / 2,8
Neus: kersen met kruidigheid van lavendel, tijm en basilicum. Heel aantrekkelijk fruit, medium vol en -diep en komt aardig los / 3,3
Smaak: soepel fruitig en medium vol. Rond en sappig fruit met wat harde tannine-droogheid. Wel wat dun op de mid-palate met een droge en redelijk tanninerijke, brede afdronk / 5,2
Conclusie: aantrekkelijk en sappig fruit. Medium vol met een wat slappe afdronk. Biologisch lekker en goedkoop. Een aanrader / 1,7
X ster / drinken: nu – 2015 / totaal 13,0 punten
—
Martin
Reageren? Mail naar me.
Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin