Big Red Beast 2017, AOP Pays D’Oc, Languedoc, Frankrijk

Big Red Beast Wine Legend
Big Red Beast is een stoere rode wijn uit een relatief onbekende druivensoort.

Dat stoere karakter uit zich al door de fles waarin deze wijn is gebotteld: een zware fles met een diepe ziel.
Die onbekende druivensoort waarvan Big Red Beast is gemaakt is de Alicante Bouschet. De druif is een zogenaamde teinturier: een blauwe druif met gekleurd vruchtvlees. De druif is een kruising tussen de Petit Bouschet en de Grenache Noir. Alicante Bouschet heeft een dikke schil en geeft veel kleur af. De aanplant van Alicante Bouschet loopt in Frankrijk wat terug. De druif is verder te vinden in o.a. Spanje, Portugal, Californië en Chili.

Big Red Beast

Terug naar de wijn: Big Red Beast. “The Wine Legend” staat op de robuuste fles. Daar zit een verhaal aan vast.
De legende van het Big Red Beast vertelt dat een grimmige schaduw de Languedoc-regio onveilig maakt op zoek naar bloedrode wijn. Het verhaal gaat dat hij tijdens de meest donkere nachten, als er geen maan aan de hemel staat zodat hij niet gezien kon worden, de wijnkelders onveilig maakte en flessen buit maakte. Het Big Red Beast heeft daarbij een voorkeur voor dieprode, fruitige en op dronk zijnde wijnen.

Big Red Beast vind je in de schappen van de bekende slijterijketen Gall & Gall. Een fles van deze wijn wisselt voor de prijs van € 6,99 van eigenaar.

We gaan proeven…

Big Red Beast 2017

Een diepe. donkerrode kleur. Goed vol, in de rand purperrood.
Eerst komt je op de stille spiegel een licht gronderige geur tegemoet die later plaatsmaakt voor vanille, zwarte kersen en bessen. Wat confiture, iets rokerig en aards.
Op de tong mals en kruidig met zwarte peper. Redelijk wat tannines geven een iets zanderig mondgevoel. Verder pure chocolade, vanille en wat zuivel. Sappig en licht alcoholisch. Jong en vrij krachtig overkomend door de kruidigheid. Wat gestoofd door de zuidelijke zon.

Big Red Beast is een spicy wijn in een wat boerse, ongecompliceerde stijl. Een wijn met kracht die toch redelijk soepel overkomt. Dit is geen verkeerde aankoop, gewoon eens proberen!

Score: 13,5 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2021.

Big Red Beast Wine Legend

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #gallengall #languedoc #alicantebouschet