Bianco Veneto Frizzante van Farina, z.j. IGT Italië

Bianco Veneto FrizzanteEen Bianco Veneto Frizzante is altijd lekker met het warme weer. Verkoelend, verfrissend en laag in het alcohol. Zo kan je wel een flesje soldaat maken.

Nou ja, een flesje. Ook deze wijngek doet het iets rustiger aan. Proeven is goed, maar teveel drinken niet. Ook al heeft deze Bianco Veneto Frizzante wat minder alcohol, toch zit er 11% in en dat telt wel mee.

De Bianco Veneto Frizzante van Farina is gebotteld in een Bourgogne-achtige fles met schroefdop. Het bubbeltje van de Frizzante zorgt voor de nodige verfrissing. De druiven voor de blend zijn de Pinot Grigio, de Pinot Bianco en wat Chardonnay.

Het wijnhuis Farina staat midden in Valpolicella en daar ligt dan ook de bakermat van het bedrijf. Farina maakt nog meer wijnen, bijvoorbeeld een heerlijke Valpolicella en een Bardolino, maar ook de nodige witte wijnen.
De Farina Bianco Frizzante is een ideale aperitiefwijn en een wijn voor bij een heerlijke frisse salade of bij een licht visgerecht.
De wijn is opgevoed op roestvrijstaal om het fruitige karakter te bewaren. De bubbels komen er op een natuurlijke wijze door gisting in en hierdoor krijg je een mooie fijne lichte mousse.

Deze Bianco Veneto Frizzante van Farina is te koop bij de Wijnkring met een heel aardige korting. Normaal kost deze Bianco Veneto € 8,95 en nu met de korting voor € 6,99. Wacht alleen niet te lang, want de aanbieding duurt niet eeuwig…
Je kunt bestellen via het onderstaande PDF, op de website van de Wijnkring (https://www.wijnkring.nl) of gewoon in een van de winkels van de Wijnkring. Adressen kun je ook zoeken op de website van de Wijnkring.

Geproefd:
Bianco Veneto Frizzante van Farina uit Italië

Kleur: de kleur van de Bianco Veneto Frizzante is heel licht en bijna waterig met een lichtgeel tintje / 2,5

Neus: de neus is heerlijk verfrissend en je krijgt gelijk een zomers gevoel. Het Frizzante geeft het verfrissende gevoel met mooi zuiver fruit van gele appel en een hint van tropisch fruit. Lekker lichtvoetig en opwekkend. De neus is medium diep en -vol / 2,8

Smaak: sappig en opwekkend is deze Bianco Veneto Frizzante van Farina. Een flesje met bruisend geluk voor nog geen 7 euro. Zuiverheid en frisheid met gele appel, een zachte zuurgraad met wat meloen en een frisse mousse. De body is lichtvoetig en medium vol met een goede afdronk / 5,4

Mijn eindoordeel over de Bianco Veneto Frizzante van Farina uit Italië:
Deze Frizzante is een zeer zuivere wijn. Zuiverheid en frisheid in een flesje gevangen. Opwekkend en zomers voor een heel aangename prijs / 1,7

Dus geef ik deze frisse Bianco Veneto Frizzante een totaal van 12,5 punten

#frizzante #wijnkring #biancoveneto #farina #sparklingwhitewine