Beste wijn van Wijnoutlet…?

De beste wijn van Wijnoutlet…?

Ja, wellicht is dit de beste wijn of in ieder geval één van de beste wijnen van Wijnoutlet!

De professionele wijnproevers van Wijngekken.nl proeven zeer regelmatig de wijnen die de grote wijnimporteur Wijnoutlet in hun assortiment hebben. Meestal zijn dat wijnen die vrijwel altijd hun geld dik waard zijn. Ik moet zeggen dat die jongens van Wijnoutlet een neus hebben om goede wijnen in te kopen!

De beste wijn op basis van prijs / kwaliteit

De beste wijn in die zin dat je voor een bepaalde (vrij goedkope) prijs een hele goede wijn krijgt! Natuurlijk zullen er wijnen zijn die qua punten hoger scoren, maar ook weer een stuk duurder zijn. Dat zijn ook hele goede wijnen, maar daar betaal je dan ook grif voor!

Ik laat u niet verder in spanning. De wijn die ik bedoel is komt uit Italië en heet: Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve. Het is ‘slechts’ een Vino de Tavola, maar dat deert niet. Het gaat om de kwaliteit, niet om de naam….

Wist u overigens dat “Quatro Uve” staat voor vier druivenrassen?

Nee..? Dan weet u zeker ook niet uit welke druivenrassen deze Italiaanse wulpse deerne samengesteld is…

Ik geef u de Montepulciano, Primitivo, Sangiovese en de Negroamaro druif die al dit moois hebben samengebracht.

Ook deze beste wijn heeft een geschiedenis en die geschiedenis begint bij de wijnmaker himself. Rechtstreekse import door Wijnoutlet heeft gezorgd dat deze beste wijn (gelukkig) bij mij op de proeftafel belandde…

Gerenommeerd wijnmaker Filippo Baccalaro lapte de wijnregels aan zijn laars in zijn zoektocht naar een beste wijn, gemaakt in overeenstemming met eeuwenoude Italiaanse tradities. Dat deze ideeën niet strookten met de wijnregeltjes deerde hem niet en zo ging hij aan de slag om zijn beste wijn te maken.

Samen met zijn vriend en Franse wijnmaker Jean-Marc Sauboua vond hij vier goede wijngaarden, die vallen onder de Zuid-Italiaanse wijngroep Farnese Vini. Deze toonaangevende groep heeft wijngaarden in Puglia, Campanië, Basilicata, Sicilië en in Abruzzo. In deze laatste plaats doken Filippo en Jean-Marc samen de kelder van een oud kasteel en kregen ze van Farnese Vini de vrije hand om de beste wijn mogelijk te produceren. Met de hand plukte het duo de zachte en zeer rijpe Montepulciano, de verse Sangiovese, de diep donkere Primitivo en de kruidige Negroamaro en dat resulteerde in deze Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve.

Wijnoutlet verkoopt ZES flessen van deze Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve voor de belachelijk lage prijs van € 53,95! Een korting van maar liefst 35%!

Er is echter één nadeel: er zijn maar 600 flessen beschikbaar, dus dat wordt rennen (of oorlog!). Bestellen kunt u het middels de onderstaande banner (klik op tabblad “bij de wijnboer”).

Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve heeft een alcoholpercentage van 13,5% en we gaan proeven…

Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve

Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve heeft een volle diepdonkerode kleur over de gehele tong tot in de rand. Vol rood in het uiterste van de rand. De diepte is zeer diepdonker. Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve heeft een flinke kleur! (2,9)
In de neus is Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve zeer smakelijk en smoothy van zeer rond kersenfruit. Ook wat chocolade/mokka en kruidig. Lekker en verleidelijk. De neus van Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve komt redelijk los. (3,8)
Op de tong is Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve smakelijk en sappig. Heerlijk rond en lichtjes droog. Ook is Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve smoothy en heeft verleidelijk rond kersenfruit met kruiden en wat ‘heet’ van een zwart pepertje. Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve is voldoende breed en de diepte is redelijk goed. Een plezierige ronde smakelijke en sappige goede afdronk. (6,8)
JA! Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve is een prima wijn, die zeker een heleboel (en ik bedoel een HELEBOEL) wijnliefhebbers zal aanspreken! Zeer zacht, smoothy en verleidelijk…. Wie wil dit nu niet…?

Opdronk : Nu – 2020
Totaal : 15,8 punten {85+PP} ***
zilveren medaille van wijngekken.nl
Prijs / kwaliteit :

Ultima Edizione di Farnese Quatro Uve is echt de beste wijn die ik de laatste tijd heb geproefd en dat voor een hele goedkope prijs! En daarom een dikke ZILVEREN medialle voor de prijs/kwaliteit!
Congrats!