Bernard Huber Malterdinger Spätburgunder 2013, instapwijn van hoog niveau

Weingut Bernard Huber uit Baden heeft een grote reputatie. Ik proef de “basis” Spätburgunder uit het oogstjaar 2013.

Het vooraanstaande Weingut Bernard Huber is geen onbekende voor de Wijngekken. Martin heeft in het verleden al eens een artikel gewijd aan Bernard Huber. Je kunt hierin veel informatie vinden en enkele proefnotities, die aangeven dat het niveau hoog ligt bij dit wijnbedrijf. Ook ik heb het bedrijf in het verleden bezocht en enkele wijnen hebben de proeftafel “zu Hause” gepasseerd, waaronder een Weissburgunder van de Grosses Gewächs wijngaard Bienenberg.

Bernard Huber behoort tot de top van Duitsland en is lid van de prestigieuze vereniging van wijnproducenten, de VDP. De aanduiding Ortswein geeft meteen aan waar deze Malterdinger Spätburgunder zich bevindt in de classificatie ladder van de VDP.
Ik heb eerder in de serie “Ortsweine” de Malterdinger Spätburgunder van de jaargang 2015 aan een review onderworpen.

Verschillende wijnen van Bernard Huber zijn in Nederland verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Ter indicatie: het prijskaartje voor de Malterdinger Ortsweine ligt rond de 25 euro.

Bernard Huber Malterdinger Spätburgunder 2013

Een redelijke diepe robijnrode kleur, met een intensiteit van 3 op een schaal van 5. In de rand loopt de kleur wat bleekjes weg.
De neus is open en aromatisch. Fruit van rode bosbessen en bramen. Tabak, een stallucht (Brett?), die ik niet als onaangenaam ervaar. Iets rinsig. Ook wat rokerige aroma’s van vuursteen.
Vol in de mond met aardig wat tannines op de tong. Zacht fluwelig rood fruit van kersen en bessen. Thee, salmiak, zoethout en ijzer. Fijne frisse zuren geven body en spanning aan de wijn, naast een delicate kruidigheid. Een weelderig smaakpalet en plezierige afdronk.

Een mooie, wat gerijpte Spätburgunder waarin een subtiele stevigheid en zachte smaken samenkomen, goed in elkaar passen en elkaar versterken. Deze Malterdinger “instapwijn” van Bernard Huber stelt niet teleur en laat het hoge niveau zien.

Een prima score voor de Malterdinger Spätburgunder uit 2013: 16 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #deutscheweine #baden #spatburgunder #bernardhuber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *