Bernard Huber Malterdinger 2018, zeer verfijnd rood uit Baden

De wijnen van Bernard Huber zijn van uitzonderlijke klasse. Bij de “basiswijn” spat de kwaliteit er al vanaf.

Weingut Bernard Huber behoort tot de absolute top in Duitsland. Tegenwoordig zwaait Julian Huber de scepter over het Weingut. En dat doet hij, in navolging van zijn vader Bernard, op grootse wijze. In de omgeving van het plaatsje Malterdingen, ten noorden van Freiburg, heeft dit Weingut 28 hectare aan wijngaarden. Het merendeel van die wijngaarden is aangeplant met Spätburgunder (70 procent). Chardonnay is met 15 procent een goede tweede.

Deze rode Malterdinger (er is ook nog een Malterdinger Chardonnay) is een VDP Ortswein, gemaakt van de Spätburgunder.
Het is niet de eerste keer dat ik deze wijn proef: ruim 2,5 jaar geleden heeft deze Malterdinger 2018 al eens op mijn proeftafel gestaan.

De wijnen van Bernard Huber zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De prijs van de Malterdinger instapwijn (jaargang 2021) ligt zo rond de 35 euro.

Bernard Huber Malterdinger 2018

Helder robijnrood in het glas. De kleurintensiteit is een 3 uit 5. Licht bruinrood in de rand.
Zeer fraaie neus met veel aardse aroma’s. Een stalletje. Bosgrond, leer, iets kaneel, wat animaal. Het fruit van rijpe zwarte kersen. Elegant en gelaagd.
Vol en rond op de tong. Zeer verfijnde zuren en perfect geïntegreerde tannines. Salmiak, zoethout, zwarte peper, pralines en vanille. Veel rijp rood fruit van kersen en bosbessen. Sappig en zalvend van smaak met een prachtige balans.

Score van de Malterdinger 2018 van Bernard Huber: 17,3 punten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *