Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016, Paarl, Zuid Afrika

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016, Paarl, Zuid Afrika

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 heeft de zon in zich.

In 1693 is het allemaal begonnen. De ras Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn echtgenote plantten toen de eerste 1.000 wijnstokken in de Zuid Afrikaanse grond.

Dat ging toen natuurlijk allemaal met de hand en ook de wijnbouw stelde toen nog niet al te veel voor, maar het begin was gemaakt en zij wisten toen niet dat dit het begin was van een fantastische , lange succesvolle tijd, waarin de kwaliteit van de wijnen altijd hoog in het vaandel stond en staat bij Bellingham.

Bellingham staat er om bekend om hun typische puur Zuid Afrikaanse wijnen, oftewel de Nieuwe Wereldwijnen (als je het daar over kan hebben…tenslotte bestaan ze al meer dan 300 jaar!). Zij hebben altijd de vooruitstrevende technieken niet geschuwd en stonden en staan altijd open voor nieuwe innovaties.

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 is eigenlijk een Nederlandse wijn!

Minimale interventie is de lijfspreuk van Bellingham. Ze maken een natuurlijk product met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude keldermethoden combineren zij met hedendaagse technische hoogstandjes om echte kwaliteitsproducten neer te zetten. De druiven en de terroir staan als basis en iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. Karakterwijnen en subtiele houtlagering gaan hand in hand.

Dat Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 mogelijk in het rijtje van de kwaliteitswijnen komt te staan, lijkt bijna vanzelfsprekend, gelet op de andere wijnen die we geproefd hebben van dit Zuid Afrikaanse (met een Nederlands tintje) wijnhuis. Kijk maar eens naar de proefrecensies van deze wijnen (o.a. HIER en HIER).

Nu zit de Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 in mijn witte wijnglas dat overigens geleverd is door de meest actieve wijnimporteur van Nederland LFE en verkrijgbaar is bij de betere wijnwinkels voor een prijs van rond de € 12.

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 heeft een alcoholpercentage van 14%.

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016

De kleur van Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 is lichtgeel/licht geelgoud over de tong. Mooi fonkelend. Kraakhelder en zuiver. Mooie kleur. (2,8)
In de neus is deze Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 licht boterig, zacht lycheefruit. Wel wat moeilijk definieerbaar. De neus komt redelijk los. (3,3)
Op de tong een frisse wijn, smakelijk zacht witfruit, wat lychee met wat zachte perzik. Licht hout is ook te bespeuren in Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016. Zachte zuren. Rond en sappig. Redelijk op de mid-palate en een redelijke afdronk. (5,2)
Geen uitgesproken wijn deze Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016; een wijn die op de achtergrond jouw mooie visgerecht aanvult en zeker niet de overhand neemt. (2,1)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 13,4 punten {78-PP} *½*

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2016 is geen uitgesproken wijn, maar juist een wijn die onopvallend een mooie visgerecht zal aanvullen.