Bellingham Home Stead Pinotage 2015, Stellenbosch, Zuid Afrika

Bellingham Home Stead Pinotage 2015

Wist u dat Bellingham van Bellingham Home Stead Pinotage 2015 ver terug gaat…? Heel ver terug…?

We gaan terug naar het jaar 1693 (!), want in dat jaar plantten de Nederlander Gerrit Janz van Vuuren en zijn vrouw, een Franse Hugenote, de eerste 1000 wijnstokken. Dat was het begin van een lange succesvolle tijd waarbij Bellingahm altijd de kwaliteit hoog in het vaandel heeft gehad en nog steeds heeft.

Ze maken de Nieuwe Wereldwijnen op klassieke wijze en de geschiedenis is verbonden met een gouden draad van innovatie, vindingrijkheid en een vooruitziende blik.

Minimale interventie is de lijfspreuk van Bellingham. Ze maken een natuurlijk product met zo min mogelijk ingrepen in de vinificatiekelder. Eeuwenoude keldermethoden combineren zij met hedendaagse technische hoogstandjes om echte kwaliteisproducten neer te zetten. De druiven en de terroir staan als basis en iedere fase van de productie krijgt alle tijd en aandacht. Karakterwijnen en subtiele houtlagering gaan hand in hand.

Deze wijn zal veel mensen aanspreken

Een reeks Bellinghamwijnen zullen ontkurkt (of opengeschroefd… klinkt wel iets minder romantisch…) worden door de proevers van Wijngekken.nl.

De wijnen van Bellingham zijn ingestuurd door een van de grootste wijnimporteur van Nederland (LFE) en worden verkocht bij de betere wijnwinkels in Nederland. De richtprijs ligt voor deze Pinotage op € 11,95.

De wijn heeft een alcoholpercentage van 14%.

Bellingham Home Stead Pinotage 2015, Stellenbosch, Zuid AfrikaBellingham Home Stead Pinotage 2015

Een volle egale diepdonkerrode kleur over de gehele tong. Vol purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle kleur. (2,9)
De neus komt goed los. Smakelijk kruidig vol kersenfruit dat wat aards en wat rubberachtig overkomt. Rond, wat hout? (3,6)
Op de tong kersen/framboosfruit. Goed vol en nog wat jong en zeer vitaal. Soepel. Iets aan alcohol, doch niet storend. Wat rubberachtig, kruidig en ook wat aards. Redelijk in de body en redelijk goed op de mid-palate. Licht wit pepertje in de smakelijke goede afdronk. (6,0)
Een prettige wijn die veel mensen zal aanspreken. Genoeg kleur, neus en smaak. Niet al te zwaar of complex en dus ready voor de grote groep. Smakelijke wijn! (2,3)

Opdronk : Nu – 2019
Totaal : 14,8 punten {82PP} **

Proef smakelijkkk…
Chris

Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!