Bellingham Bush Vine Pinotage 2014, Coastel Regio, Zuid Afrika

Bellingham Bush Vine Pinotage 2014, Coastel Regio, Zuid Afrika

Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 kan gewoonweg niet anders dan uit Zuid Afrika komen.

Het druivenras Pinotage wordt namelijk alleen in de wijngebieden in Zuid Afrika verbouwd en daarom zal een wijn met de naam Pinotage altijd uit Zuid Afrika komen, tot het moment dat anderen ook dit druivenras gaan ontdekken en in de andere Nieuwe Wereld gaan verbouwen.

Pinotage = Zuid Afrika

Deze Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 komt uit de Bernard Series en op de website van Bellingham lees ik dit er over:

“The Bernard series is een eerbetoon aan de vastberadenheid en non-conformistische instelling van Bellingham’s grondlegger Bernard Podlashuk. Zijn volhardendheid en moed hebben Bellingham gemaakt tot wat het nu is: een huis van naam en faam. Zijn vasthoudendheid heeft mede bijgedragen aan de ontwikkeling van Zuid Afrikaanse wijnen. Deze zes boutique wijnen zijn doordacht, met een hedendaagse stijl en een eigen fascinerend karakter.”

Dit eerbetoon heeft een alcoholpercentage van 13,5% en heeft een houtopvoeding genoten van 12 maanden in Frans eikenhouten vaten.

Dat dit niet in het goedkopere segment valt is wel duidelijk en kost rond de € 19,95.

Geleverd door de meest actieve wijnimporteur van Nederland (LFE) en verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels.

Bellingham Bush Vine Pinotage 2014

Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 heeft een volle diepdonker purperrode kleur over de gehele tong en overgaand in vol purperrood in de rand. De diepte is diepdonker. Mooie volle en jonge kleur. (2,9)
In de neus is Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 mooi rond, komt jong over met rood/paars bessen/frambozen fruit. Ook is deze Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 wat rokerig en heeft vanille- en houttonen (genuanceerd) in de neus. De neus komt redelijk los. (4,0)
Op de tong laat Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 rond donkerrood kersenfruit zien en is ietsjes plakkerig (licht tannine). Heeft wat leer in zich en ook hier laat Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 wat rokerigheid en houttonen zien. Ook lekker sappig en smakelijk. Wat groene paprika? Zachte zuren geven de balans. Ook is deze Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 licht kruidig; is goed op de mid-palate en heeft een brede, zachte, ronde en iets peperige afdronk. (7,0)
Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 is een mooie wijn. Soepel en zacht, maar op niveau! Soepel gevinifieerd, want dat wil de wijnliefhebber van nu. Hij/zij wilt een wijn die nu gewoon te drinken is en waar niet op gewacht moet worden. Zoals gezegd: Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 is een mooie wijn! (2,5)

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 16,4 punten {88-PP} ***½*

Bellingham Bush Vine Pinotage 2014 mag wat kosten, maar is ook die prijs dik waard.