Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013, Coastel Regoin, Zuid Afrika

Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013, Coastel Regoin, Zuid Afrika

Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013 is eigenlijk een imitatie.

Een imitatie Rhonewijn zou je kunnen zeggen….

In het noordelijke Rhonegebied verbouwen ze namelijk ook deze druivenrassen en maken van deze drie druivenrassen ook hun wijnen. De witte Viognierdruif geeft echt een aanvulling op de rode broertjes.

Nou vergeet ik bijna u te vertellen waar deze wijn eigenlijk van gemaakt is… S.M.V. staat voor de Syrah, Mourverdre en de “V” staat voor Viognier. Drie bekende druivenrassen.

Nu komt deze wijn uit een volledig ander gebied; een ander continent zelfs! De bodemgesteldheid, de breedtegraad, de zonintensiteit, de geografische ligging, etc zijn totaal verschillend van het Rhonegebied en dus zit er een totaal andere wijn in mijn glas dan een noordelijke Rhonewijn.

Een imitatie Rhone wijn?

Small Barrel slaat op de kleine eikenhouten vaten waar de wijn in opgevoed is.

Wilt u wat meer achtergrond over het wijngoed Bellingham dan kunt u HIER KLIKKEN.

Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013 is verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels, de prijs zal gemiddeld op zo’n € 19,95 liggen en is geleverd door de altijd actieve grote wijnimporteur LFE.

Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013, Coastel Regoin, Zuid AfrikaBellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013

Een supervolle intens diepdonkerrode kleur over de gehele tong en tot diep in de rand. De diepte is zeer diepdonker. Mooi egaal en een topkleurtje. (3,0)
In de neus veel indrukken en dus erg complex. Rood en donkerrood bessenfruit, bramen, tabak, koffie, licht menthol, licht aards, kruidig en mooi zacht. Neus komt redelijk los. (4,5)
Op de tong mooi rond en toch ook soepel gemaakt, maar zeer complex intens rood en donkerrood fruit. Wat stroef en licht drogend van de tannine (bewaarpotentieel), wat anijs, licht menthol, kruidig en met houttonen. Ook een zwart pepertje in de brede mid-palate en de brede afdronk. Met de body is het prima in orde. (7,5)
Een dijk van een wijn. Tja, als je selectief bent en voldoende aandacht schenkt aan jouw productie én je hebt het geluk dat de natuur jou ook ter wille is , dan maak je zo’n wijn. Gewoon mooi met kwaliteit. (2,5)

Opdronk : Nu – 2024
Totaal : 17,5 punten {91PP} ****

zilveren medaille van wijngekken.nlPrijs / kwaliteit :

Congrats met deze mooie zilveren medaille voor de Bellingham Bernard Small Barrel S.M.V. 2013!