Belardent Picpoul de Pinet 2018; heerlijk bij de zeeheerlijkheden

Belardent Picpoul de Pinet 2018 is heerlijk te genieten bij alle zeeheerlijkheden.

Picpoul de Pinet ligt aan de Franse zuidkust bij het plaatsje Pinet aan het meer van Thau. Op de glooiende oevers van dit grootste zoutwater meer van Zuid-Frankrijk liggen de 2400 ha wijngaard op een plateau van kalksteen en zand. Een perfecte plek voor het maken van karaktervolle frisse witte wijn. Picpoul de Pinet wordt voor 100% gemaakt van de Picpoul Blanc en wordt ook wel de Chablis van het Zuiden genoemd.

Belardent Picpoul de Pinet 2018 heeft een alcoholpercentage van 12,5%.

Verkrijgbaar bij de WIJNBEURS (klik op de bovenstaande banner) voor de prijs van € 10,99.

Laat de wijn spreken.

Belardent Picpoul de Pinet 2018

De kleur van deze witte rakker uit de Pays d’Oc is bleekgeel tot geelgoud over de tong met een mooie wit/geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. (2,8)
In de neus presenteert Belardent Picpoul de Pinet 2018 zich vriendelijk met rijp fruit van peer en bloemen. Wat mineralig. Zacht en rond. De neus komt redelijk goed los. (3,7)
Op de tong oogt Belardent Picpoul de Pinet 2018 zich ook heel erg vriendelijk. Mooi rond en zacht en rijp fruit. Citrus en peer, sappig en smakelijk. Wat sinaasappelschillen op de achtergrond en lichtjes spicy. Mooi droog. De zuren zijn zacht en houden de wijn mooi fris. Goede balans. Op de mid-palate, breedte en diepte is het prima gesteld. De afdronk is goed tot breed en is lekker sappig en smakelijk. (6,2)

Belardent Picpoul de Pinet 2018 is een mooie witte Franse wijn die bij best wat gerechten geserveerd kan worden. Zeeheerlijkheden zullen zich dienstbaar opstellen als u deze wijn er bij serveert, maar het kan ook bij mooie salades. Genoeg rijp fruit die voldoende kwaliteit bezit om u te bekoren. (2,3)

Belardent Picpoul de Pinet 2018 krijgt van mij 15,0 punten

Nu heerlijk te drinken en ik zou het gewoon lekker opdrinken dit jaar.

#wijn #wijnbeurs ##belardent #proefrecensie #Picpoul #wine #tastingnote #eetwijn

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!